NSU davasında kuralar çekildi

Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği Neonazi cinayetleri davasını hangi gazetecilerin takip edeceği sorusu açıklık kazandı.

NSU davasında kuralar çekildi
29 Nisan 2013 Pazartesi 22:49 tarihinde eklendi.

 

 Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin çektiği kura ile Türkiye'den 4 kurum belirlendi. Brigitte adlı bir kadın magazin dergisinin de kurada yer alması basın toplantısına katılan gazetecilerin gülüşmelerine neden oldu. Almanca yayın yapan EBRU TV de NSU duruşmalarını doğrudan salondan takip edebilecek. 
 
Akredite işlemlerinde ayrıca toplam beş kamu radyo ve televizyon kurumunu da kesin yer ayrılması eleştiri konusu oldu. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi binasında noter Prof. Dr. Dieter Meyer ve eski Federal Adalet Bakanı Dr. Hans-Jochen Vogel şahitliğinde çekilen kurada toplam 50 şanslı gazeteci ve medya kurumu belirlendi.

Konu hakkında OLG Başkanı Dr. Karl Huber ve basın sözcüsü Andrea Titz ile noter Meyer'in katılımı ile düzenlenen basın toplantısında 6 Mayıs'ta başlayacak olan NSU duruşmasını doğrudan takip etmek için 920 gazetecinin akredite başvurusunda bulunduğu belirtildi ve ardından çekilen kura sonuçları açıklandı.
 
NSU duruşması salonunda yer hakkı kazanan medya kuruluşları şunlar oldu:
 
Alman ve yabancı haber ajansları
 
Radio Dienst, Rufa Rudfunk-Agenturdienst, İHA, dpa, dpa İngilizce servisi.
 
Yabancı medya ve yurt dışında yayın yapan Alman medyası
 
El Cezire İstanbul bürosu, Sabah, Hürriyet, Evrensel, Radyo Lora, Svenska Dagbladet, France 2 Berlin, Hollanda Radyo ve Televizyonu, Neue Züricher Zeitung
 
Alman medyasından (Bazıları)
 
EBRU TV, ARD, WDR, BR, SWR, Kabel 1, BR, Bild, Passauer Neue Presse, Stuttgarter Zeitung, Der Spiegel, Hallo-Muenchen.de, Junge Welt, Brigitte.
 
Basın toplantısında ayrıca salonda yer hakkı elde eden bir basın kuruluşunun, sandalyesini istediği bir gazeteciye belirli bir süreliğine ya da tamamen devredebileceği belirtildi.

CİHAN