'O' filme bir tepki de Lübnan'dan

Lübnan'ın farklı kentlerinde toplanan Hizbullah ve Emel örgütü taraftarları Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi ve karikatürü protesto etti.

O filme bir tepki de Lübnandan
21 Eylül 2012 Cuma 19:57 tarihinde eklendi.

Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Baalbek'te cuma namazının ardından toplanan binlerce gösterici taşıdıkları ''Amerika büyük şeytan'', ''İsrail'e ölüm'' yazılı pankartlarla filme ve karikatüre tepki gösterdi. 

     
Gösteride konuşan Hizbullah'ın Şura Konseyi Başkanı Şeyh Muhammed Yazbek, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi ve Fransız dergisinde yayımlanan karikatürü kınadı. 
     
İslam dinine karşı saldırıda bulunanlarla mücadelelerinin süreceğini ifade eden Yazbek, ''Müslüman ve Hristiyanlar her zaman bu tür kışkırtmalara karşı hazırlıklı olmalı. Dinler arası diyolağa önem verilmeli ve kutsallarımızı korumalıyız'' dedi. 
     
Ülkenin güneyindeki Sayda kentinde ise söz konusu film ve karikatüre karşı düzenlenen gösteride AB ve İsrail bayrakları yakıldı. 
     
Sayda'da toplanan kalabalığa seslenen Lübnan'daki Cemaat-i İslamiyye Hareketi kurucularından Şeyh Mahir Hammud, film yapımcısının cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.