O fotoğraflar Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde

Cumhurbaşkanı Gül'ün, bölgedeki askerlere moral vermek amacıyla gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin bilgi, fotoğraf ve görüntülere Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer verildi.

O fotoğraflar Cumhurbaşkanlığının sitesinde
15 Ekim 2011 Cumartesi 11:14 tarihinde eklendi, 2.406 kez okundu.

 

Van Jandarma Asayiş Komutanlığı ile Hakkari'deki sınır birliklerini ziyaret eden Gül, fedakarlıklarını övdüğü askeri personele çeşitli hediyeler verdi ve görevlerinde başarılar diledi. Gül, geceyi Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda geçirdi. 
     
    
Gül'ün ziyaretlerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de eşlik etti. 
     
İlk olarak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret eden Gül'e, burada bölgenin güvenlik konularına ilişkin detaylı brifing verildi. Kato Dağı bölgesinde geçen hafta gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi alan Gül, başarılarından dolayı operasyona katılan komutan ve askerleri tebrik etti. Buradan ayrılmadan önce, askerlerin fedakarlıklarını öven Gül, askeri personele çeşitli hediyeler verdi. 
     
Kobra eşliğinde Yüksekova'ya geçiş- 
     
Cumhurbaşkanı Gül, Van'daki temaslarının ardından kobra helikopterleri eşliğinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geçti. Uçuş sırasında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından bölgenin coğrafi yapısı hakkında bilgi verildi. Gül'ü, ikinci durağı Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanlığı'nda karşılayanlar arasında önceki başyaveri Tuğgeneral Metin Özbek de yer aldı. 
     
Burada da yürütülen askeri faaliyetlerle ilgili bilgi alan Gül, görevlerinde üstün başarı gösteren subay, astsubay, uzman çavuş, erbaş ve erlere hediyeler verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bu hediyelerin gösterilen fedakarlıklar karşısında sembolik değer taşıdığını ifade etti. 
     
Erlerle öğle yemeği- 
     
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, 3. Taktik Tümen Komutanlığının erbaş ve er yemekhanesinde her rütbeden askerle birlikte öğle yemeği yedi. Askerlerle birlikte kuru fasulye ve bulgur pilavı yenilen yemekte, her masaya üst düzey bir komutan oturdu. 
     
Daha sonra yeni kurulan 7. Hudut Alay Komutanlığı'na geçen Gül, burada Sancak Verme Töreni'ne katıldı. Sancağı öperek alay komutanına teslim eden Cumhurbaşkanı Gül ardından Sancak İlk Devir Teslim Tutanağını imzaladı. Tören geçidini izleyen Cumhurbaşkanı Gül, töreni izlemek için gelen şehit yakınları ve çocuklarla yakından ilgilendi.