"O hapla hiçbir ilgim yok!"

ABD’de yaşayan dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz Balıkesir’de Nilüfer Gülmez’in ölümüne yol açan hapla hiçbir ilgisi olmadığını açıkladı

O hapla hiçbir ilgim yok!
14 Ağustos 2012 Salı 10:33 tarihinde eklendi.

 

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, kendi adıyla pazarlanan ve Balıkesir’de Nilüfer Gülmez’in ölümüne neden olan hapla hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı
 
Balıkesir'de zayıflama hapı içtikten sonra rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan, yoğun bakımda geçirdiği 35 günün sonunda hayatını kaybeden Nilüfer Gülmez’in kullandığı hapın ünlü doktor Mehmet Öz’ün programında mucize ilaç olarak tanıtıldığı iddiası Öz tarafından yalanlandı.
 
Vatan gazetesinde yer alan habere göre konu ile ilgili açıklama yapan Mehmet Öz, “Dr.Öz” markası adı altında piyasaya sunan pazarlama şirketlerine dava açtığını belirterek,
 
“İnternette, Dr. Öz adı ile pazarlanan zayıflama kemeri, zayıflamayı sağlayan çeşitli besin takviyeleri ya da tansiyon aleti gibi herhangi bir ürünü desteklemiyorum.
 
Ben “The Dr. Oz Show”umda da sadece meyve ve gıdaları öneriyorum ancak ilaç satışı ve pazarlaması yapmıyorum.
 
Bu tarz takviyeler hap şekline gelirken nasıl hazırlanıyor ve içeriğinde neler bulunuyor bilemiyorum.
 
Bu pazarlama şirketlerinin hiçbiri ile ilgim ve ilişiğim yok. İnsanları yanlış yönlendiren bu kurumlara tüm dünyada bir sürü dava açtık.
 
Ben insanlara meyve ve gıda yiyin diyorum. Bunların ilaç haline getirilerek satış yapılması ve ismimim kullanılması çok yanlış” dedi.
 
Dr. Öz, şöyle devam etti: “Lütfen kimse Dr. Öz öneriyor diye ilaç ya da farklı bir ürün almasın çünkü önermiyorum. Türkiye’de de bu konunun hukuki yönü üzerinde çalışan avukatlarım var.
 
Markayı kendi adına tescil etmeye çalışan kişilerle mücadele ediliyor, hukuki süreçler başladı. Ayrıca Türk Patent Enstitüsü de Dr. Öz isminin tanınmış bir ibare olduğunu ve 3. kişiler tarafından haksız itibara sebep olacak ve haksız yarar sağlaması konusundaki kararı da aldı.
 
Verdiğim röportajlarda da bu konudan bahsediyorum. Üstüne basarak tekrar etmek istiyorum Dr. Öz öneriyor ya da adı geçen, logosu bulunan bir ürünü sırf bu yüzden almayın çünkü benimle bir ilgisi yok.”