O silikonları erkekler de taktırmış

Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde çok sayıda kadına takılan meme implantındaki riskli silikonların erkeklerde de kullanıldığı ortaya çıktı.

O silikonları erkekler de taktırmış
06 Ocak 2012 Cuma 15:24 tarihinde eklendi, 1.588 kez okundu.

Fransa'da yayınlanan Le Parisien gazetesinin haberine göre, 2010'da kapanan üretici firmanın (PIP) eski bir çalışanı, söz konusu silikonun testis kanseri ameliyatı geçirenlere takılan testis protezlerinde ve yine erkeklerde göğüs implantında kullanıldığını bildirdi.
    
Haberin ardından, bu silikonların kaç erkek hastada kullanıldığı bilinmiyor, ancak fiyatının ucuz olması nedeniyle tercih edildiği düşünülüyor.
    
PIP firmasının bu meme implantlarında, sanayi amaçlı üretilen silikon kullandığı açıklanmıştı.
    
Alman kimyasal ürün dağıtıcı şirketi Brenntag, Fransız PIP şirketine silikon sattığını, ancak sağlık için zararlı silikon kullandığından şüphelenilen göğüs protezi üreticisi şirkete, bu ürünün sanayi kullanımına yönelik olduğunu belirttiğini bildirmişti.
    
Merkezi Fransa'nın güneyindeki Var'da bulunan ve 2010'dan beri kapalı bulunan Fransız Poly Implant Prothese (PIP) şirketinin, sağlık için zararlı silikon kullandığından şüpheleniliyor.
    
Şirketin bu göğüs silikonlarından dünyada çoğunluğu Latin Amerika, İspanya ve İngiltere'de olmak üzere 400 bin ila 500 bin adet sattığı tahmin ediliyor.