Oda temizliği

Olaylara mantıken bakıldığında küçük bir çocuk olduğumuzda aslında hiçbir sorumluluğumuzun olmadığını hatta başlı başına annemizin babamızın sorumluluğunda olduğumuzu kimse inkar edemez.

Oda temizliği
15 Haziran 2014 Pazar 20:58 tarihinde eklendi.

Olaylara mantıken bakıldığında küçük bir çocuk olduğumuzda aslında hiçbir sorumluluğumuzun olmadığını hatta başlı başına annemizin babamızın sorumluluğunda olduğumuzu kimse inkar edemez. Bu dönemde evde dilediğin şeyi yapabilirsin, istediğin kadar yaramazlık yaptığınızda en fazla bir iki kez uyarılırsın. Fakat büyüdükçe bu böyle olmuyor. Büyüdükçe öğretilen her ne ise onun uygulanması isteniyor. Bir anne babanın tek isteği ise çocuğunun düzenli olabilmesidir herhalde. Çünkü dağınık olunca hem kendileri eziyet çekiyor hem de çocuk bu konuda zorluk yaşıyor. Neden küçüklükten başladım derseniz, çünkü küçükken odanız olsa dahi bunu temizleyen annenizdir veya babanız, kardeşinizdir. Sizin için kendilerini feda edip güzel bir ortamda, rahat olarak gününüzü geçirmenizi isterler. Haliyle bu konudaki emekleri de tartışılamaz. Büyüdüğünüzde ise en büyük sorumluluklarınızdan birisi düzendir.

Eğer yaşadığınız ortamı düzenli kılamıyorsanız veya toparlayamıyorsanız bu sizin sorumluluğunuzu yerine getirmediğinizi gösterir. Yaşadığınız ortamda daha sağlıklı bir birey ve daha düzenli bir evlat olmak için sürekli olarak dağınıklığınızı toparlamanız gerekiyor. Az sonra oynayacağınız bu oyunda ise genç çocuğunu annesi babası evde yokken bir anda odasının dağınık olduğunun aklına geldiğini fark edeceksiniz. Buna paralel olarak anne ve babası gelmeden odayı toparlamak isteyecektir. Ona yardım ederek hangi eşyanın nereye konacağını veya dağınıklığın nasıl giderileceğini gösterebilirsiniz. Çocuğun gizli kahramanı olmak istiyorsanız yerde bulunan çöpleri geri dönüşüm kutusuna, elbiseleri dolaba ve diğer eşyaları da odanın çeşitli bölgelerindeki yerlerine koymanız gerekiyor. Bunun yanı sıra kirlenen bölgeleri de elden geçirmek gerekiyor. Tüm bunları yaptıktan sonra çocuğun anne ve babasına ne kadar iyi bir evlat olduğunu göstermesi için fırsat vermiş olacaksınız, temizlik oyunları sitesinde bu tip eğitici oyunlar bulunuyor. Bu durumda düzen konusunda ona bir ders vererek odasını toplayıp, görünüm olarak daha rahat bir odada kalmasını sağlayabilirsiniz.

Oyunu mouse ile oynamanız mümkündür. İstediğiniz eşyaları mouse yardımıyla gerekli yerlerine sürükleyerek onları uygun noktalara bırakabilirsiniz. Daha sonra ise çocuğun odasının düzenini tam anlamıyla sağladığınızı düşünüyorsanız oyunu sonlandırarak güzel bir görüntü bırakabilirsiniz. Sizlere bu yaramaz çocuğun bulunduğu odayı temizleme fırsatı verdiğimiz oyunda iyi eğlenceler dileriz.