'Ölüm meleği' ölüm döşeğinde

En az 130 hastanın ölümüne yardımcı olduğu iddia edilen ABD'li doktor Jack Kevorkian, zatürre ve böbrek sorunları nedeniyle 10 gündür hastanede

Ölüm meleği ölüm döşeğinde
02 Haziran 2011 Perşembe 16:03 tarihinde eklendi, 1.128 kez okundu.

 

Kurtulma ihtimali bulunmayan ağır hastaların ölümüne yardımcı olduğu için "ölüm meleği" lakabıyla anılan Ermeni asıllı ABD'li doktor Jack Kevorkian'ın hastanede tedavi altında olduğu bildirildi. 
 
Kevorkian'ın arkadaşı ve avukatı Mayer Morganroth, 84 yaşındaki emekli patoloji uzmanı Kevorkian'ın, zatürre ve böbrek sorunları nedeniyle 10 gün kadar önce hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi.
 
Morganroth, kaldırıldığı Michigan eyaletine bağlı Royal Oak'taki William Beaumont Hastanesi'ndeki odasında nadiren yatar durumdan dik duruma geçebilen, çok yorgun ve halsiz olduğu gözlenen Kevorkian'ın birkaç gün içinde hastaneden çıkabileceğini söyledi.
 
Hastaların ölümüne yardımcı olduğu gerekçesiyle ikinci derecede cinayet suçundan hapis cezasına çarptırılan Kevorkian, Michigan eyaletindeki bir hapishanede 8 yıl yattıktan sonra 2007 yılında tahliye edilmişti.
 
Kevorkian en az 130 hastanın ölümüne yardımcı olduğunu iddia ediyor.