Organ bağışı 3 kişiye umut oldu

ORDU'da damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 70 yaşındaki Emine Bingöl'ün bağışlanan karaciğer ve böbrekleri 3 hastaya umut oldu.

Organ bağışı 3 kişiye umut oldu
28 Eylül 2014 Pazar 15:03 tarihinde eklendi.
Ordu'nun Altınordu İlçesi Düz Mahalle'de oturan Emine Bingöl, damar tıkanıklığı nedeniyle Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi sürerken dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin de onayı ile Bingöl'ü karaciğeri ve böbrekleri bağışlandı. Ankara, İstanbul'dan Ordu'ya gelen uzman ekipler, Emine Bingöl'ün karaciğer ve böbreklerini başarılı operasyonla aldı. Karaciğer İstanbul Memorial Şişli Hastanesi'ne, böbrekler ise İstanbul Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde nakil bekleyen 3 hastaya gönderildi.
 
Emine Bingöl'ün kızı Nuray Bingöl, "Annem beyindeki damar tıkanıklığıyla vefat etti. Doktorumuz bize teklifte bulundu. Organ bağışı için aile olarak oturup karar verdik. Organ bekleyen genç, yaşlı bir sürü hastalarımız var. Yarın aynı şekilde bizimde ihtiyacımız olabilir, çocuklarımız, eşimiz ve kendimize bunu düşünerek karar aldık" dedi.
 
Yıldıray Bingöl ise annesini kaybettikleri için çok üzgün olduğunu belirterek, "Hiç aklımızda yoktu organ bağışında bulunmak. Demek ki kader böyleymiş. Ben kendim bütün organlarımı bağışladım, güzel bir duydu" diye konuştu.