Örgüt çözülüyor

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda Ümraniye’de bir depoda örgütün dijital arşivi ele geçirildi. Oktar Selahattin Demirtaş’ın da kaldığı Edirne cezaevine nakledildi

Örgüt çözülüyor
21 Temmuz 2018 Cumartesi 11:09 tarihinde eklendi, 10.286 kez okundu.
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda Ümraniye’de bir depoya baskın yaptığı ve örgütün dijital arşivinin ele geçtiği bildirildi. 2 bin 500 adet telefon, laptop ve harddisklerden oluşan arşivin incelenmesi için Siber Şube Müdürlüğünde özel bir ekip oluşturuldu. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen dijital malzemelerin deşifre edilmesiyle örgütün tüm yönleriyle çözüleceği belirtildi.
 
 
Yatına da el konuldu
 
Adnan Oktar’ın kullandığı ve Kandilli’de demirli olan yata da el konulduğu belirtildi. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden terk olan Adnan Oktar’ın kediciklerin yağlı boya nü resimlerini tanıdığı ressamlara yaptırdığı, daha sonra resimleri kendi yaptığını söylediği ortaya çıktı. Adnan Oktar’ın okul yıllarında aşık olduğu bir kıza benzetmek için kediciklere estetik yaptırdığının bilgisine ulaşıldığı belirtildi. Adnan Oktar’ın polisin operasyon yapma ihtimalini değerlendirerek aylar önce örgüt üyelerine gözaltına alındıklarında ne yapacaklarını, nasıl ifade vereceklerinin eğitimini verdirdiği, ifadelerdeki inkar benzerliğinin de bundan kaynaklandığı belirlendi. İtirafçı olan örgüt üyeleri eğitimin ayrıntılı olarak verildiğini söyledikleri belirtildi. Adnan Oktar Emniyette 13 saat süren ifadesinde 353 soru yöneltildiği, ifadenin 164 sayfa tuttuğu, hakkındaki iddiaları tümüyle reddettiği öne sürüldü. 
 
İlaçları yazan doktor müridi
 
Oktar grubunda bulunan ve kamuoyu tarafından ‘kedicik’ olarak bilinen kadınlara yeşil receteli ilaçların Oktar’ın doktor muridi Muhammet Cihat Gündoğdu tarafından yazıldığı da iddialar arasında. Halen firari olan doktor Gündoğdu’nun örgütün örgütün sağlık konularının yöneticiliğini yaptığı iddia edildi. Gündoğdu’nun 1999 yılında Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyondan sonra dava açılan şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi.