Orhan Boran hayatını kaybetti

Sanat dünyasından son aylarda art arda gelen kötü haberlere bir yenisi daha eklendi. Meral Okay, Cüneyt Türel, Baykal Kent, Erol Kardeseci, Ekrem Bora derken bir büyük usta daha yaşama veda etti.

Orhan Boran hayatını kaybetti
26 Mayıs 2012 Cumartesi 13:28 tarihinde eklendi, 1.596 kez okundu.

Yaklaşık 2 yıldır kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 83 yaşındaki usta sunucu Orhan Boran İstanbul'da yaşamını kaybetti. 


Haberi eşi Güler Boran da doğruladı ve ''Çok çok üzgünüm, konuşamıyorum'' dedi. 

 
Vücudunun kan üretmekte zorlandığı Orhan Boran'a 15 günde bir 2 ünite A Rh negatif kan gerekiyordu ve yaşadığı sürece bu işlemin devam edeceği açıklanmıştı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TAZİYE MESAJI
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, usta radyo ve televizyoncu Orhan Boran'ın unutulmayacağını, her zaman takdirle hatırlanacağını belirtti. 
     
Gül, Boran'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı. 
     
Mesleğinin duayenlerinden Orhan Boran'ın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu ifade eden Gül, mesajında şunları kaydetti: 
     
''Mükemmel Türkçesi; radyodan televizyona, gazeteden tiyatroya, çok geniş yelpazedeki başarılı çalışmalarıyla mesleğinde saygınlık kazanan Orhan Boran, birçok ilke imza atarak öncü olmuştur. Orhan Boran unutulmayacak, her zaman takdirle hatırlanacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.''