Pakistan'da okul saldırısında son bilanço: 146 ölü

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı kişilerin içinde öğretmenlerin ve öğrencilerin bulunduğu 1099 kişilik bir askeri okula düzenlediği saldırıda, ölü sayısının 146 olduğu açıklandı.

Pakistanda okul saldırısında son bilanço: 146 ölü
16 Aralık 2014 Salı 21:59 tarihinde eklendi.

Pakistan ordusunun teröristlere karşı düzenlediği operasyon sonlanırken, sayılarının yüzü aştığı belirtilen yaralıların tedavisi sürüyor.

Pakistan'da asker ve sivillerin çocuklarının okuduğu bir okula düzenlenen kanlı saldırıda son açıklanan rakamlara göre aralarında 9 öğretmenin de bulunduğu 146 kişi öldürüldü. Pakistan ordusunun yaptığı operasyonda, 7 askerin de yaralandığı ifade edildi. Ayrıca çıkan çatışmada, yaralanan yüzden fazla kişinin çevre hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedildi. Ölen ve yaralananların çoğunluğunun 10 ve 20 yaş arasındaki öğrencilerden oluştuğu belirtiliyor.

Öte yandan, saldırıyı Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) örgütünün üstlendi. Hükümetin ile bütün parti liderlerinin ise Peşaver'de yarın saldırı ile ilgili zirve toplantısı yapacağı açıklandı.

KANLI SALDIRIYA TEPKİLER

Bütün Pakistan'ı yasa boğan saldırı için ABD başkanı Barrack Obama, bu dehşet verici saldırıyı kınadıklarını ve Pakistan halkının arkasında olduklarını duyurdu. Geçtiğimiz hafta Nobel Barış ödülü alan Pakistanlı kız Malala ise büyük bir kalp kırıklığı yaşadığını söyledi. BM sözcüsü Ban Ki-moon ise korku verici saldırıyı şiddetle kınadıklarını duyurdu.

Öte yandan Pakistan ile arasında soğuk rüzgarlar esen Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i arayarak başsağlığı diledi. 


CİHAN