Pakistan’da on binlerce kişi evini terk ediyor

Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde, ordunun Taliban’a yönelik düzenlediği hava operasyonu sebebi ile 70 bini aşkın kişi evini terk etmek zorunda kaldı

Pakistanda on binlerce kişi evini terk ediyor
25 Ocak 2014 Cumartesi 18:57 tarihinde eklendi.

Pakistan’daki Dawn gazetesinin haberinde bombardımanın sadece militanların yuvalarına yapıldığını iddia ederken, bölgedeki insanlar hava saldırılarının uyarı yapılmadan gece bir anda gerçekleştirildiğini belirtti. Bölgede önde gelen aşiret lideri Gül Salih Khan, kaçışın sürdüğünü belirtirken 70 binden fazla insanın evini terk ettiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Talinban’ın orduya yönelik düzenlediği bombalı saldırılarda 24 asker öldürülmüştü. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif kanlı saldırılar sonrası Taliban’a sert bir şekilde cevap verileceğini duyurmuştu. Bunu takiben geçtiğim pazartesi gecesi Pakistan Hava Kuvvetleri, Kuzey Veziristan bölgesine düzenlediği hava saldırılarında 40 militan öldürüldü.

Pakistan’da aşiret kanunlarına göre federal yönetilen 7 kabile alanlarından biri olan Kuzey Veziristan, Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) ve El Kaide militanlarının çoğunlukla konuşlandığı yer olarak biliniyor.


CİHAN