Palandöken'in kahramanları

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'nın arama kurtarma eğitimli köpekleri Gurbet ve Büyük, kış turizim merkezi Palandöken'de tatilcilerin ilgi odağı oldu.

Palandökenin kahramanları
11 Şubat 2013 Pazartesi 11:55 tarihinde eklendi, 1.598 kez okundu.

 

Palandöken'in 2 bin 200 rakımında konuşlandırılan karakolda görevli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi ile beraber hareket eden 3 yaşındaki Gurbet, doğal afetlerde canlı arama, 1 yaşındaki Büyük ise iz takip ederek kayıpları bulma konusunda özel olarak yetiştirildi.

Geçtiğimiz yıl Nevşehir'den Erzurum'a tayin edilen Golden cinsi Gurbet yaklaşık 3 metre karın altında kalan kişinin yerini hemen bulabiliyor. Ankara'daki eğitimini tamamlayan Büyük ise ilk görev yeri olarak Erzurum'a geldi. İz takip ve devriye köpeği olarak görev yapan Labrador cinsi Büyük, kayıpları bulma konusunda yetenekli. 
 
Erzurum ve Palandöken'de birçok başarıya imza atan, itaat eğitimlerini eksiksiz alan Gurbet ve Büyük tatil için Paladöken'e gelen yerli ve yabancı çocukların da ilgi odağı oluyor. Gurbet ve Büyük'ü sevmek için birbirleri ile yarışan çocuklar, onlarla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

DHA