Pegida yürüdü, Ziraat Bankası korundu

Almanya'da İslam karşıtı gösterileriyle gündeme oturan PEGİDA, ilk kez geçen hafta geldiği Duisburg şehrinde dün de gösteri yaptı.

Pegida yürüdü, Ziraat Bankası korundu
27 Ocak 2015 Salı 13:55 tarihinde eklendi.
Almanya'da İslam karşıtı gösterileriyle gündeme oturan PEGİDA, ilk kez geçen hafta geldiği Duisburg şehrinde dün de gösteri yaptı.
 
Kendilerini Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar olarak tanıtan ve İslam karşıtı eylemleriyle bilinen PEGİDA grubu, dün akşam Duisburg'un Ana Tren Garı karşısında önce miting, ardından da yürüyüş yaptı. Miting alanında bulunan komite aracının üzerine çıkan PEGİDA yöneticileri, geçen haftadan daha kalabalık olan ve sayıları bine yaklaşan destekçilerine hitaben konuşmalar yaptı. Konuşmalar sırasında, geçen hafta mitingde yer alarak özellikle Alman basının yoğun ilgi göstermesinin ardından görevinden uzaklaştırıldığı açıklanan papazın, hastalık mazeretiyle dünkü mitinge katılamadığı belirtildi.
 
TÜRK BANKASINA ÖZEL KORUMA
 
Yapılan ırkçı konuşmaların ardından yürüyüşe geçen Pegida'ya, sokak başlarında bekleyen karşıt görüşlüler tarafından sözlü sataşmalar oldu. Pegida'nın yürüyüş güzergahında bulunan Ziraat Bankası'nın şubesi önünde, Alman polisin adeta etten duvar ördüğü görüldü. Pegida grubundan bazı katılımcıların, yürüyüşü takip eden Türk habercileri kamerayla görüntülemeye gayret etmesi de ayrıca dikkat çekti. Gösteriler nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alan Alman polisi, yürüyüşünü tren garında bitiren Pegida grubu ile aynı şekilde gar önünde karşıt miting yapan vatandaşların sıcak temas kurmasına engel oldu. Pegida karşıtı olarak miting yapan yaklaşık beş yüz kişilik grup, "ırkçılara yer yok" pankartları taşıdı ve ıslıklar eşliğinde "Duisburglu biziz, siz değilsiniz, gidin Duisburg'dan" sözlerle PEGİDA'ya tepki gösterdiler.