'Penis çiçek' boynunu büktü

Kopenhag'daki Botanik bahçede, günde ortalama 15 bin ziyaretçi çeken 'Penis Çiçeği'ne nazar değdi. 2 gün önce açan 1.80 cm boyundaki dev çiçek boynunu büktü. Çiçeği görmek için botanik bahçeye gelen ziyaretçiler hayal kırıklığına uğradılar.

Penis çiçek boynunu büktü
15 Temmuz 2014 Salı 11:56 tarihinde eklendi, 2.230 kez okundu.
“Amorphophallus Titanum" yani "deforme olmuş penis" adını taşıyan çiçeğin boynunu bükmesi en çok bakıcısı Rasmus Nikoj Kloster'i üzdü. Kloster, çiçeğin belki de bir daha 15 yıl sonra açacağını belirterek “çok nadir olan bu çiçek normalde 15 yılda bir açıyor. Biz şanslıydık iki gün önce açmış ve açarken de büyük bir medya ordusu izlemişti. Bizim çiçek iki yıl önce de açmıştı. Açınca çok kötü kokuyor ama ender görülen bir çiçek olduğu için çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Japonya'dan bu çiçeği görmeye gelen turistler var" dedi.
 
Mettelise Larsen adındaki ziyaretçi ise çiçeğin boynunu bükmüş olması nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirterek, normal açmış haline görmek için uzaktan geldiğini söyledi. Daha çok Sumatra'da yetişen ve nesli yok olmaya başlayan bitkiler arasında gösterilen çiçeğin korunması için büyük özen gösteriliyor.