Polis çürük dişten cinayeti çözdü

KAYSERİ'de 8 ay önce bir dere içerisinde bulunan kafatasını inceleyen polis ekipleri, çürük dişten yola çıkarak kafatasının kime ait olduğunu belirledi ve cinayete kurban gittiğini ortaya çıkardı.

Polis çürük dişten cinayeti çözdü
16 Kasım 2015 Pazartesi 23:01 tarihinde eklendi.
KAYSERİ'de 8 ay önce bir dere içerisinde bulunan kafatasını inceleyen polis ekipleri, çürük dişten yola çıkarak kafatasının kime ait olduğunu belirledi ve cinayete kurban gittiğini ortaya çıkardı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.
 
Melikgazi İlçesi Tavlusun Mahallesi'nde 8 ay önce dere içerisinde kafatası ve kemik parçaları bulundu. Yapılan otopside, kafatasının orta yaşlarda bir erkeğe ait olduğu ve üzerinde saçma izleri bulunduğu, kişinin de diş tedavisi gördüğü belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri bu bilgiler ışığında kentteki kamu ve özel diş hastanelerinde kayıtlı bin kişiyi incelemeye aldı. Polis, hastane ve diş kliniği kayıtlarından, aylar önce kayıp başvurusunda bulunulan 43 yaşındaki İlhami Temizer'in çene yapısı ile kafatasının çene yapısındaki tedavi yapılan dişlerin bire bir benzerlik gösterdiğini ortaya çıkardı.
 
Aynı zamanda Temizeri'in ailesinden alınan DNA örnekleri, bulunan kafatasıyla karşılaştırıldı. Çalışmalar sonucu, kafatasının İlhami Temizer'e ait olduğu belirlendi. Cinayet Büro ekipleri, 5 gün önce cinayetle ilgili olarak Bünyan ilçesi ve Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde eş zamanlı operasyon yaptı. Poliesler, 2'si kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden M.A.K. ve M.Y. tutuklandı, kadınlar S.Ş. ve G.Ö. ile H.H.S. serbest bırakıldı.