PRP Nedir?

PRP tedavisi, kısaltılmamış ismi ile; Platelet Rich Plazma- Platelet/Trombosit Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma yöntemi ilk olarak 15 sene önce farklı tıbbi branşlarda kullanılmaya başlamıştır.

PRP Nedir?
29 Kasım 2016 Salı 19:32 tarihinde eklendi, 1.231 kez okundu.

PRP tedavisi, kısaltılmamış ismi ile; Platelet Rich Plazma- Platelet/Trombosit Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma yöntemi ilk olarak 15 sene önce farklı tıbbi branşlarda kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde ise özellikle saç dökülme tedavileri için yaygın olarak kullanılmaktadır. PRP, genellikle 2-3 hafta ara ile 3 seans uygulanmaktadır. Hastanın saçlarında meydana gelen değişim, 2. Seanstan sonra görülebilmektedir.

PRP saç tedavisi

PRP medikal bir yöntemdir. Bu sebeple de yalnızca uzman kişiler tarafından uygulanmaktadır. İlk olarak hasta muayene edilir ve saç dökülme sebepleri araştırılır. Ardından ise içinde özel bir jel bulunan küçük tüplerin içine az miktarda kan alınır. Daha sonra ise santrifüj işlemi uygulanır. Ardından tüp içindeki kan bileşenlerine ayrılarak tedavi için gerekli maddelerin elde edilmesi sağlanır. Kişinin kendi kanından elde edilen bu bileşenler; onarım ve iyileştirme özelliğine sahiptir. Saçların dökülmesini durdurarak yeni saç çıkışını destekleyen PRP saç tedavisi, saçların güçlenmesine ve eski sağlıklı görünümüne kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Kişinin kendi kanı kullanıldığı için herhangi bir yan etki ya da alerjik reaksiyon meydana gelmemektedir.

PRP’nin herhangi bir yan etkisi ya da enfeksiyon riski var mı?

PRP tedavisinin herhangi bir yan etki ya da alerji riski söz konusu değildir. Elde edilen serum kişinin kendi kanından yararlanarak kullanılır. Bu sebeple de kişiye özeldir. Oldukça güvenli ve başarılı bir yöntemdir.

PRP saç tedavisi etkisi ne kadar sürer?

PRP tedavisinin kalıcılığı ortalama olarak 12-18 ay arasında sürebilmektedir. Özet olarak PRP yönteminin kalıcı etkisi uzun vadede sürer. Kalıcılığını arttırmak adına ilerleyen dönemlerde tekrarlanması gerekebilir. Kürler tekrarlandığı sürece PRP'nin faydaları artarak devam eder ve süre uzar. PRP ile ilgili daha fazla bilgi ve sorularınız için http://www.marmarahair.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.