Putin-Erdoğan görüşmesinde gündem Suriye olacak

Kremlin danışmanı Yuri Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1 Aralık’ta Türkiye’ye ziyaretinde önemli konulardan birinin Suriye olacağını söyledi

Putin-Erdoğan görüşmesinde gündem Suriye olacak
28 Kasım 2014 Cuma 16:24 tarihinde eklendi.

Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantıları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmelerine değinen Uşakov, “Dar heyet bağlamında görüşmelerde Suriye’de sorunu en önemli konulardan biri olacağı açık. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in Soçi’de yaptığı ziyaret dahil son durumla ilgili detaylı görüş alışverişinde bulunulacak.” dedi.

Putin’in Türkiye ziyaretinde militanların kamplarda eğitilmesi ile ilgili konunun ele alınıp alınmayacağı yönündeki soruya cevap veren Uşakov, “Zannediyorum, bu konu da ele alınacak… Fazla detaya girmek istemiyorum, ama Suriye konusu daha detaylı şekilde masaya yatırılacak. Bu Moskova ve Ankara için önemli ve güncel konulardan biri.” şeklinde konuştu.

Muallim’in Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından kabul ediliğini ve Rusya Dışişleri Bakanı ile toplantı yaptığını hatırlatan Uşakov, “Devlet Başkanı ile yapılan görüşmede çok önemli ve stratejik konular ele müzakere edildi..” ifadelerini kullandı.

Putin’in Ankara temaslarında Anıtkabir ziyareti ve resmi karşılama töreni olacağını belirten Uşakov, ÜDİK zirvesinin dar ve genişletilmiş çerçevede yapılacağını söyledi. Putin, Ankara temasları çerçevesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir görüşme yapacak.

Ticaret ve ekonomik ilişkilerin ziyarette önemli rol oynayacağını kaydeden Uşakov, askeri teknik işbirliğinin de ele alınacağını belirtti.
Rusya’dan çok sayıda bakanın katılacağı ÜDİK toplantılarında 10 civarında anlaşmanın da imzalanması bekleniyor.

ÜDİK’in bir sonraki toplantısı 2015 sonunda Rusya’da yapılacak. Henüz programla ilgili yer ve tarih netleştirilmedi.


CİHAN