Rahim Filmi

Rahimfilmi, rahim içinin anatomik yapısını görüntülemek amacıyla yapılan bir görüntüleme yöntemidir. Rahim içerisinde bulunan tüplerde tıkanıklık, darlık gibi sorunların tespiti ve tedavisi için rahim filmi çektirilir.

Rahim Filmi
10 Ekim 2020 Cumartesi 10:40 tarihinde eklendi, 2.247 kez okundu.

Rahimfilmi, rahim içinin anatomik yapısını görüntülemek amacıyla yapılan bir görüntüleme yöntemidir. Rahim içerisinde bulunan tüplerde tıkanıklık, darlık gibi sorunların tespiti ve tedavisi için rahim filmi çektirilir. Bunun yanı sıra günümüzde birçok kadında görülen rahim kanserinin teşhisi içinde rahim filmi çektirilmesi gerekir.
 

Rahim filmi yani HSG yöntemi; tüp bebek, aşılama, kürtaj sonrası kısırlık, düşük sorunu gibi durumlarda da çektirilir. Uzun süre çocuğu olmayan kişilere yapılan rahim filmi çekimi neticesinde, tedavi yöntemi belirlenir. Rahim filmi için farklı yöntemler kullanılır. Günümüzde ağrısız ve sızısız bir şekilde rahim filmi çektirmek mümkündür.Rahim filmi fiyatları hakkında detaylı bilgi için çekimin gerçekleştirileceği kurum ile bir ön görüşme yapılması gerekir.
 

Açık Emar Nedir?
 

Açık emar özellikle son yıllarda insanların ve sağlık çalışanlarının işlerini büyük oranda kolaylaştıran bir görüntüleme sistemidir. Kapalı emardan farklı olarak açık emar işlemi, daha hızlı sürede ve daha konforlu bir şekilde yapılır. Açık emar sistemi ile kapalı emar sistem, işlevsel olarak aynı görevi yapar. Ancak açık emar sisteminde kişilerin uzun süre sabit bir şekilde durmasına gerek yoktur. Özellikle sabit bir şekilde duramayan hastalar, çocuk, yaşlı, gebeler için açık emar sistemi oldukça avantajlıdır. Açık emar sisteminin sağladığı avantajlar şunlardır:
 

  • Daha hızlı ve pratiktir.
  • Kapalı alan korkusu olanlar için olanak sunar.
  • Sabit pozisyonda kalamayanlar hastalar emar çektirebilir.
  • İşlem esnasında hastalar, herhangi bir ağrı veya sızı çekmez.
     

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?
 

Rahim filmi bazı hastalıkların tedavisi için rahim içini görüntüleme yöntemidir. Rahim filmi çekiminde, uzman doktor tarafından rahim ağzından rahim içine doğru bir alet ileri doğru hareket ettirilir. Cihaz içerisinde bir sıvı bulunur. Bu sıvı rahim içerisine bırakılarak rahim içi ve tüpler görüntülenebilir bir hale getirilir. Bu sıvının, doku veya cilt için herhangi bir sakıncası yoktur. Rahim içinin görüntülenmesiyle, kişilerde bulunan rahatsızlıklar teşhis edilir.
 

Rahim filmi, ortalama 15 dakika kadar sürer. İşlem sonrasında, kişilerin günlük hayatını etkilemeyecek bazı ağrılar oluşabilir. Bunun için doktor tarafından tavsiye edilen ağrı kesiciler kullanılarak ağrılar kısa süre içerisinde geçer.Açık emar ve rahim filmi çekimi, sağlık açısından birçok hastalığın teşhisi ve tedavisi için kullanılır ve bu çekimler uzman kişiler tarafından yapılır.
 

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?
 

Rahim filmi çekimi, anestezili rahim filmi ve ilaçlı rahim filmi olmak üzere 2 farklı yöntemle yapılır. Anestezili rahim filmi, ağrısız bir işlemdir. İlaçlı rahim filmi, ağrılı bir işlem olduğu için günümüzde birçok kişi anestezili rahim filmini tercih etmektedir. Anestezili rahim filmi öncesinde hastalara anestezi verilerek hasta uyutulur.
 

Rahim filmi çekildikten sonra anestezinin etkisinin azalması ile birlikte hasta uyanır. Hasta işlem esnasında uyuduğu için herhangi bir ağrı veya sızı hissetmez. Anestezili rahim filmi, ilaçlı rahim filmi çekimine göre daha uzun sürer. Bunun nedeni ise anestezi verilen hastanın uyanması beklenir.Anestezili rahim filmi fiyatları için işlemi gerçekleştirecek kurum ile iletişime geçilmesi gerekir.
 

Rahim Filmi Fiyatları
 

Rahim filmi fiyatları sanılanın aksine çok pahalı işlemler değildir. Rahim filmi çekimi; devlet hastanelerinde, özel hastanelerde veya özel görüntüleme kurumlarında yapılabilir. Rahim filmi fiyatları da yapılacak kuruma göre değişir.
 

Rahim filmi ücreti, bazı şartları oluşturan hastalarda SGK tarafından karşılanır. Rahim filmi; kısırlık, düşük sorunu, kanser, gibi rahimde olabilecek hastalıkların tespiti için tercih edilen görüntüleme yöntemidir. Uzun süre gebe kalamayan kadınlar için de rahim filmi çekimi talep edilir. Rahim filmi, uzman doktorun uygun gördüğü durumlarda talep edilir.