Rekoru denizanaları engelledi

Küba ve Florida arasındaki 166 km'yi kafessiz yüzerek geçmek için rekor denemesine başlayan Diana Nyad denizanası saldırısına uğradı. Yeniden suya giren Nyad, yüzü şişince rekordan vazgeçti

Rekoru denizanaları engelledi
26 Eylül 2011 Pazartesi 10:16 tarihinde eklendi.

 

ABD’li 62 yaşındaki yüzücü Diana Nyad’ın, Küba-Florida arasını köpekbalığı kafesi olmadan yüzen ilk insan olma hayaline bu kez de denizanaları engel oldu.
 
Geçen ay astım krizi geçirince rekor denemesi iptal edilen yüzücü bu kez 79 km yüzmeyi başardı. 1978’de 28 yaşındayken Küba-Florida arasını köpekbalığı kafesiyle yüzerek geçen Diana Nyad, geçen cuma günü Küba’nın başkenti Havana’dan yüzmeye başladı. Diana önceki gün iki kez denizanalarının arasında kaldı.
 
'ÖLEBİLİRSİN' UYARISI
Yüzüne çarpan denizanalarının zehirli salgıları nedeniyle yaralanan Nyad, tedavi için sudan çıkarıldı. Tedavi sonrası tekrar denize atlayan yüzücü bir ara köpekbalığı korkusu da yaşadı. Bir köpekbalığı, üç bot filosunun ortasında yüzen Nyad’ın yanına kadar yaklaştı. Ancak dün yüzü çok şişen Nyad, doktorların “Bir kez daha denizanası çarparsa ölebilirsin” uyarısı üzerine rekor denemesini sonlandırdı.