RIM beklenen tarihi açıkladı

BlackBerry telefonlarının üreticisi Research In Motion (RIM) en son modelin 30 Ocak’da tanıtılacağını açıkladı.

RIM beklenen tarihi açıkladı
12 Kasım 2012 Pazartesi 18:06 tarihinde eklendi.

 

Kanadalı RIM, BlackBerry 10 telefonunun teknoloji dünyasına tanıtılacağı tarihi kesinleştirdi. Geçtiğimiz yaz prototip ürünü teknoloji analistlerine gönderilen BlackBerry 10, Ocak ayı sonunda sunulacak.
 
RIM, geçtiğimiz hafta ABD hükümetinin elektronik cihazlar için verdiği en önemli güvenlik sertifikası FIPS alarak iddialı bir geri dönüş sinyali vermişti. RIM, en yeni telefonuyla eski günlerine geri dönmeyi ve Google ile Apple’a karşı kaybettiği Pazar payını geri elde etmeyi istiyor.
 
RIM, cihazla aynı taşıyan BlackBerry 10 işletim sistemiyle satılacak telefonun ne zaman satışa sunulacağını açıklamadı. 30 Ocak’ta iki model sunulacağı belirtilirken, bir tanesinin sadece dokunmatik ekranı bulunacağı, diğerinin ise sadık BlackBerry kullanıcıları için düşünülen Qwerty klavyesine sahip olacağı ifade edildi. Öte yandan, RIM’den gelen açıklama şirketin büyük değer kaybeden hisse değerini yüzde 5.5 artırdı.
 
ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR
BlackBerry, iPhone’un yükselişine tanık olmadığı günlerde e-posta özellikleri ve güçlü güvenliği sayesinde dünyanın en çok tercih edilen akıllı telefonları arasında geliyordu. Genç kullanıcılar için de Blackberry Messenger (BBM) mobil chat programı oldukça popülerdi.
 
Ancak son yıllarda Apple ve Android tabanlı Samsung ile HTC gibi markaların hızla yükselmesi, BlackBerry’nin pazar payına darbe vurduğu gibi, hisse değerlerini de aşağı çekti. RIM hisseleri, 2008’den bu yana yüzde 90 değer kaybetti.
 
“EN SON TEKNOLOJİ TECRÜBEYLE BİRLEŞECEK”
BlackBerry 10’un teknoloji dünyasına sunulacağı tarihi açıklayan RIM CEO’su Thorsten Heins, “Bu cihazı yaparken, tüketicinin ihtiyaçlarına her zaman uyum sağlayacak tamamen kendine özgü mobil bilgisayar teknolojisine sahip... Ekibimiz BlackBerry kullanıcılarına en üst düzey yenilikçi içerikler, uygulama zengini bir ekosisetem ve en son teknoloji multimedya kapasitesi sunmak için yorulmak bilmeden çalıştı” dedi.
 
Sözlerine devam eden Heins, “BlackBerry 10 ile gelecek tüm özellikler, bugün akıllı telefon piyasasındaki hiçbir cihazla sunulmayan tüketici tecrübesiyle, BlackBerry Flow ile entegreli olacak” ifadesini kullandı.
 
Heins, geçtiğimiz ay BBC’ye bir röportaj vermiş ve “kullanıcıların BlackBerry 10’u akıllı telefon piyasasının rekabet ortamında küçümsememeleri gerektiğini” söylemişti.

NTV