RTÜK İffet'i affetmedi

RTÜK, İffet dizisi nedeniyle STAR TV'ye 100 bin lira ceza verdi.

RTÜK İffeti affetmedi
23 Ocak 2012 Pazartesi 09:56 tarihinde eklendi.

 

İffet adlı dizi için "sevgi, sadakat ve evlilik kavramlarının yozlaşmasına ve sağlıksız ilişkiler kurulmasına sebep olabileceği" değerlendirmesini yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu dizinin, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıdığı ve bu kesimin izleyebileceği zaman diliminde yayımlandığı gerekçesiyle Star TV'ye 100 bin lira ceza verdi.
 
RTÜK uzmanları, 29.10.2011'de saat 19.55'te yayımlanan İffet'in 5. bölüm özeti üzerinden yine tartışma yaratacak bir rapor hazırladı.
 
STRİPTİZİ ANDIRAN DANSLAR
Oyuncuların sıkça alkol tükettiklerine ve içki şişelerinin sık sık yakın çekimlerde gösterildiğine vurgu yapılan RTÜK raporunda, "erkek kardeşlerden Erhan'ın ağabeyi Ali İhsan'ın nişanlısına âşık olduğu ve cinsel birliktelik yaşadığı, bir gece kulübünde, parmaklıklarla çevrili localarda dans eden bikinili genç kızların striptizi andıran gösteriler yaptığı" anlatıldı.
 
Üst Kurul, Star TV'ye 6112 Sayılı RTÜK Kanunu'nun 8. maddesinin 2. fıkrası hükmü doğrultusunda ceza verilmesini kararlaştırdı. Üst Kurul, Star TV'ye daha önce benzer yayından dolayı ceza verildiğini belirterek, bu kez 99 bin 906 liralık idari para cezası verilmesini oyçokluğuyla benimsedi. Karara Ak Parti kontenjanından seçilen Vahap Darendeli ile CHP kontenjanından seçilen Süleyman Demirkan muhalefet şerhi koydu.