Ruşen Çakır NTV'den neden uzaklaştırıldı?

Ruşen Çakır, 375 gün boyunca, yani gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener tutuklanıp cezaevine atıldığı günden tahliye edilene kadar köşesinde onların resmini kullandı.

Ruşen Çakır NTVden neden uzaklaştırıldı?
14 Mart 2012 Çarşamba 11:54 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.

 

Bugün köşesinde "sayısız gün çabuk geçti" diyen Ruşen Çakır o günleri sayma nedenini açıkladı ve ilginç bir şekilde NTV'de yaptığı programın sonlandırılma nedeninin bu tavrı olduğunu ileri sürdü. 
 
Gazete köşesinde ve NTV'deki programlarında sürdürdüğü bu tavrın NTV'nin patronu Ferit Şahenk'i rahatsız ettiğini ileri süren Çakır bakın neler yazdı:
 
KOMPLOYU HAZIRLAYANLARA HAKSIZ OLDUKLARINI GÖSTERMEK
 
"Açık söyleyeyim, tutukluluk günlerini sayarak Ahmet ve Nedim’e yalnız olmadıklarını göstermekten başka bir amacım yoktu. Bu gün sayma işi zamanla, Ahmet ve Nedim’e destek veren, onlardan hareketle basın ve ifade özgürlüğünü savunan meslektaşlarıma (ve tabii ki gazeteci olmayan vatandaşlarıma) yalnız olmadıklarını göstermek gibi bir işlev kazandı. 
 
Ama daha önemlisi Ahmet ve Nedim’e bu komployu düzenleyenlere, hiç de sandıkları kadar güçlü olmadıklarını, çünkü haksız olduklarını, tam da bu yüzden kaybetmeye mahkum olduklarını suratlarına çarpmanın araçlarından biri haline geldi."
 
"NTV VE TARAFSIZLIK"
 
(... ) NTV'de yaptığım Yazı İşleri programının sonlandırılmasının önde gelen nedenlerinden biri işverenimiz Ferit Şahenk'in, Ahmet ve Nedim olayındaki tavrımdan rahatsız olmasıydı.
 
Ona göre benim bu tavrım NTV'nin tarafsızlığına gölge düşürüyormuş. Bu konuda söylenecek çok şey var ama şimdilik susma hakkımı kullanmak istiyorum. Ama bu yazının okurlarının böyle bir zorunluluğu yok.
 
Alın size iki kelime: NTV ve tarafsızlık...