SAÇ EKİMİ

Saç ekimi operasyonu, saçları seyrelmiş, dökülmüş, yanmış, skar izi bulunan veya bir bölümünde doğuştan saç kökü bulunmayan kişilerin, bu bölgelerde yeniden saç çıkışı sağlamak amacı ile yapılan cerrahi müdahaledir.

SAÇ EKİMİ
16 Haziran 2016 Perşembe 18:41 tarihinde eklendi, 3.306 kez okundu.

 

 Saç ekim işleminde öncelikli olarak kişinin saç analizi yapılır. Saç ekimi iki yöntem ile yapılır. Bunlar fue saç ekimi ve fut saç ekimidir ve hastanın ile cerrahın seçimi sonucunda karar verilerek uygulanır.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi 1 gününüzün 3 – 4’te 1’ini alan bir süreç olup sonrası ise daha uzundur. Bu süreci ikiye ayırırsak;

1-      Saç ekim sonrası tutma evresi

2-      Saç ekimi sonrası ekilen saçların tamamının dökülüp tekrar çıkma evresi

Saç Ekim Sonrası Tutma Evresi

Saç ekimi operasyonu sonrasında, saçın köklerinin tutma süreci 5 – 7 günlük bir zaman dilimidir. Bu süre içerisinde ekilen saçların tutması için en önemli kriter, köklerin hareketsizliğini sağlamak ve çevresel kirleticilerden saç derisi uzak tutmaktır. Bu yüzden saç derisini korumak için hastaya ilk 3 gün katı kurallar uygulatılır. Hasta ilk 3 gün saçını yıkamamalı, sağa sola çarpmamalı, saçına herhangi bir losyon ya da kimyasal içeren bir ürün kullanmamalıdır. 3. günün sonunda kontrol klinikte yapılır ve ilk yıkama işlemi klinikte uygulanır.  3. gün sonunda saçlar günde 1 kez hassas bir şekilde yıkanır ve fön makinesi ile kurutulması sağlanarak saçın tutma evresi sağlıklı bir şekilde tamamlanmış olur.

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçların Dökülüp Çıkma Evresi

Saçların dökülme evresinde sadece ekilen saçlar dökülür. Ekilen saçların 1 – 6 haftada tamamı dökülmüş olur. Bu dönemden sonra saçlar tekrar çıkmaya başlar ve saçların uzaması ve normal haline dönmesi kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir ve 3 aydan 1 seneye kadar sürebilir.

Saç Ekim Fiyatları

Saç ekimi fiyatları yapılan operasyonun tekniklerine göre, değişmektedir. Bu fiyatları, seçmiş olduğunuz hastane, doktorun uzmanlığı ve hastanede kalma durumunuzun olup olmaması gibi durumlar da etkilemektedir. Daha detaylı bilgi için www.fbm.com.tr ‘yi ziyaret edebilirsiniz.