Sağanak yağmur, engelleyemedi

ANTALYA'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali, 16 ülkeden 25 ayrı gösteri grubu içinde 1000 çocuğun katıldığı sevgi kortejiyle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinliği, sağanak yağmur durduramadı.

Sağanak yağmur, engelleyemedi
20 Nisan 2015 Pazartesi 20:50 tarihinde eklendi.
Geleneksel kıyafetleri ile kortej yürüyüşünde yerlerini alan ülke çocukları, Atatürk Parkı girişinden başlayan kortejde Cumhuriyet Meydanı'na kadar halkı selamlayarak yürüdü. Katılımcı ülke bayraklarının en önde yer aldığı kortej Antalyalılar ve turistler tarafından ilgiyle izlendi.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan sahnede kısa dans gösterileri yapan çocuklar kalabalığı coşturdu. Dans gösterileri sırasında başlayan sağanak yağış etkinliği durdurmadı. Çocuklar ülkelerinin bayraklarının altına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.
 
Antalyalılar, rengarenk giyinmiş çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.
 
18- 24 Nisan tarihleri arasında değişik dans ve folklor etkinlikleriyle gerçekleştirilecek festivale, Macaristan, İspanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Letonya, Slovakya Bulgaristan, Çin, Romanya, KKTC, Bulgaristan, Kazakistan, Rusya gibi farklı ülkelerden çocuklar katılıyor.