Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Atina'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atina programı kapsamında Agia Sofia ‘Marianna Vardinoyannis-Elpida’ Çocuk Onkolojisi Hastanesi’ni ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Atinada
28 Mart 2013 Perşembe 23:39 tarihinde eklendi.

 

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atina Agia Sofia ‘Marianna Vardinoyannis-Elpida’ Çocuk Onkolojisi Hastanesi arasında işbirliğini protokolü imzalanması vesilesi ile Yunanistan’ın tek çocuk onkolojisi hastanesini ziyaret etti.

Yunanistan’ın ünlü ailelerinden ELPİDA Derneği Kurucusu ve Başkanı Marianna Vardinoyannis’in katkıları ile 2010 yılında hizmete giren Agia Sofia Çocuk Onkolojisi Hastanesi’nde sıcak bir şekilde karşılanan Müezzinoğlu’na Yunanistan Sağlık Bakanı Andreas Likourentzos da eşlik etti. 
 
Burada bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, Marianna Vardinoyannis’e hayırseverliği için teşekkür etti. Müezzinoğlu şöyle konuştu: “İnancımızda insanı yaşatmak ve yüceltmek vardır. Yalnız Müslümanı yüceltmek değil, insanı ve insanlığı yüceltmek bence sağlıkla da örtüşen bir bakış açısıdır.

Yaşatmakta ve yüceltmekte en stratejik alan ve sorumluk çocuklarımızdır. Çocuklarımıza hep birlikte ne kadar değer verirsek, onları yarınlara ne kadar sağlıklı hazırlayabilirsek, inanıyorum ki bir taraftan ülkelerimiz kazanacak diğer taraftan insanlık kazanmış olacaktır.”
 
Bakan Müezzinoğlu sözlerini, “Sayın Marianna Vardinoyanis’in şahsında Yunanistan, Türkiye ve dünya çocuklarına daha sağlıklı daha mutlu günler diliyorum.” diyerek tamamladı.
 
VARDİNOYANNİS: TÜRK AİLE YAPISI ÖRNEK
 
UNESCO İyi Niyet Elçisi de olan Marianna Vardinoyannis de hastaneye ilişkin bilgi verdi. Yunanistan’da özellikle çocuklara yönelik yaptığı gönüllü çalışmalar ve sosyal projelere verdiği destekle tanınan Vardinoyannis, Ankara Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kardeş kuruluş olmalarının kendileri bakımından bir ilk olduğunu söyledi.

Türkiye ve Yunanistan’ın sağlık alanındaki işbirliğini geliştirme arzularından dolayı çok mutlu olduğunun altını çizen Vardinoyannis, Türk aile yapısının herkes için örnek olduğunu ve kendisini çok etkilediğini söyledi. Bayan Vardinoyannis, kanser olan her çocuğun ırk, din ve renk ayrımı gözetmeksizin sağlık bakımına ihtiyacı olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 
 
Türkiye’nin sağlık alanındaki atılımlarını hayranlıkla izlediğini ve işbirliğini geliştirmek istediklerini belirten Vardinoyannis, en kısa zamanda Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini söyledi. Sağlık Bakanı ve eşi Faize Müezzinoğlu tarafından ailecek Türkiye’ye davet edilen Vardinoyannis, bu ziyareti yapmaktan onur duyacağını söyledi. 
 
KARŞILIKLI HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ
 
UNESCO İyi Niyet Elçisi Vardinoyannis, Bakan Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu ve Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ve eşi Zeynep Uras’a günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Bakan Müezzinoğlu da Vardinoyannis’e geleneksel Türk motifleriyle süslü bir porselen tabak hediye etti. Bakan ve berberindeki heyet daha sonra onkoloji servisinde tedavi gören çocukların bulunduğu odaları ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu, hem çocuklarla sohbet etti hem de onlara hediye verdi. 
 
Bakan Müezzinoğlu, daha sonra İçişleri Bakanı Evripidis Stilyanidis’i de ziyaret etti. Akropolis Müzesi'ni de gezen bakan ve beraberindeki heyet, yarın Batı Trakya’da temaslarda bulunacak.

CİHAN