Sağlık neferleri diplomalarını aldı!

Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu bitiren 242 öğrenci diplomalarını törenle aldı.

Sağlık neferleri diplomalarını aldı!
25 Haziran 2013 Salı 12:49 tarihinde eklendi.

Mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Muhsin Akbaba, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci aileleri katıldı. Konuşmasında “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” dizeleriyle sağlığın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Fenercioğlu, “Sağlık her şeyin önündedir ve tüm çabalar insan içindir. Bu çabayı gösterenler yine insanlardır.” diyerek sağlık hizmetlerinin gerekliliğinin altını çizdi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Muhsin Akbaba, yüksekokulunun bölümleri hakkında bilgi vererek, “İsteğimiz sağlık sektöründe teknolojiyi anlayan ve nitelikli sağlık elemanları yetiştiren bir yüksekokul olmaktır.” dedi. Yüksekokul birincisi Rabia Düken konuşmasında “Beni ve diğer arkadaşlarımı hüzünlendiren, bir o kadar da sevindiren bir anı yaşıyoruz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatıp, bir diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.” diyerek sevinç ve hüznü bir arada dile getirdi.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan öğrenci temsilcisi Oğuzhan Şeker, “Aldığımız eğitimin gereği ülkemizin güzide kurum ve kuruluşlarında sağlık neferleri olarak görev alacağız. Arkadaşlarım meslek hayatları süresince kendilerine ve üniversitemizin yüksek kalitesine yakışır bir biçimde, büyük bir özveri ve gayretle meslek hayatlarını sürdüreceklerdir.” diyerek meslektaşlarına başarılar diledi.

Törenin devamında Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Marina Babayeva, Piyano Bölümü Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Svetelina Tunteva ve Keman Ana Sanat Dalı öğrencilerinin sunduğu müzik gösterileriyle konuklar hoş vakit geçirdi.

Yüksekokul birincisi Rabia Düken’in yaş kütüğüne isim çakmasının ardından diploma törenine geçildi. Düken’e diplomasını Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu takdim ederken, mezun öğrenciler diplomalarını öğretim elemanlarından aldılar. Tören birlikte fotoğraf çekiminden sonra, mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.


CİHAN