Sahte ilaç iddialarına inceleme

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de üretilen sahte ilaçların dünyaya dağıldığı yönündeki iddialar üzerine inceleme başlattı.

Sahte ilaç iddialarına inceleme
01 Mart 2012 Perşembe 18:51 tarihinde eklendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, medyada, ''Türkiye'de üretilen sahte ilaçların dünyaya dağıldığına'' dair haberlerin yer aldığı belirtilerek, dünyadaki en güvenilir sistemlerden biri olarak kabul gören İlaç Takip Sistemi (İTS) ile piyasada bulunan tüm ilaçların, kutu bazında takip numarasıyla kayıt altına alınarak, üreticiden tüketiciye kadar her aşamasının izlendiği belirtildi. 
    
Bakanlık ruhsatlı ilaçların, İTS kapsamında sadece eczanelerde satıldığı vurgulanan açıklamada, ''Bu nedenle eczanelerde satışı yapılan ilaçların, haberlere konu olan ilaçlarla hiçbir ilgisi yoktur'' denildi. 
    
Açıklamada, haberde konu edilen ilaçların, internet sitelerinden satıldığının tespiti üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerekli incelemelerin başlatıldığı vurgulandı. 
    
Ayrıca sahtesinin merdiven altında üretildiği iddia edilen kanser ilaçlarının üretici firmasından da konunun ciddiyetle takip edilmesinin istendiği belirtilen açıklamada, iddianın tüm yönleriyle adli ve idari takibinin devam ettiği bildirildi. 
    
Açıklamada, vatandaşların hekim önerisiyle ilaçlarını eczanelerden güvenle temin edebilecekleri kaydedildi.