"Saldırıyı ağabeyim planladı"

ABD’deki Boston patlamalarının saldırganı olduğu iddia edilen iki gençten hayatta kalan küçüğü ilk ifadesini verdi.

Saldırıyı ağabeyim planladı
24 Nisan 2013 Çarşamba 14:57 tarihinde eklendi.

 

Saldırıyı ölen ağabeyinin planladığını söyleyen Cevher Çarnayev, hiçbir uluslarası örgütle bağlantısının olmadığını söyledi. Kızkardeş ve baba ise hala inanamıyor. Tek bildikleri ise beklenmedik bu saldırının melek gibi diye niteledikleri iki aile üyesinden gelmesi. 
 
Boston saldırısının sorumlularından Cevher Çarnayev yakalanmasının ardından kaldırıldığı hastanede ilk kez yetkililerle konuştu.
 
Hastanede ilk ifadesini veren Çarnayev, saldırıyı ağabeyi Tamerlan'ın planladığını, uluslararası bir örgütle de bağlantıları olmadığını söyledi. 
 
Yetkililer, uluslararası örgütlerle bağlantısı olmadığı düşünülen Cevher'in olası bağlantılarının yine de inceleneceğini açıkladı. 
 
Sorguya katılan yetkililer saldırının motivasyonunun kesin olarak bilinmediğini açıklarken; kitle imha silahı kullanarak ölüme yol açmakla suçlanan Cevher, sağlık durumu biraz daha iyiye gittiğinde yeniden sorgulanacak. 
 
Avukat istemediğini belirten Cevher'e mahkeme tarafından bir avukat verilecek.
 
Cumhuriyetçi senatörler, yabancı düşman statüsü sayesinde işkence ve diğer yöntemlerle Cevher'den daha fazla istihbarat alınabileceğini savunuyordu. 
 
Boston saldırısından sorumlu olan Çarnayev kardeşlerin babası ve kız kardeşleri ise onların melek gibi bir insan olduğunu belirtti ve hala inanamadıklarını ifade etti.

CİHAN