Saniye saniye eroin pazarlığı

Polis kamerası görüntüledi

10 Eylül 2009 Perşembe 15:50 tarihinde eklendi.

Adana’da, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen çetenin mensuplarının sokak ortasındaki eroin satışı, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Görüntülerde, paranın yanı sıra VCD oynatıcı cihazı karşılığında da satış yapıldığı belirlenirken, düzenlenen operasyonda aralarında çete elebaşının annesinin de bulunduğu 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Cumali B’nin elebaşlığını yaptığı çetenin merkez Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi’nde eroin sattığı bilgisine ulaştı.

Evi takibe alan ekipler, yapılan uyuşturucu satışlarını da kamera ile görüntüledi. Yaklaşık 15 gün süren takip sırasında, paranın yanı sıra eşya karşılığı da eroin satıldığı tespit edildi. Görüntülerde bir gencin, alacağı "bir içimlik eroin" karşılığında VCD oynatıcı cihazı vermesi de dikkati çekti.

Eroin aldıkları belirlenen 10 kişinin gözaltına alındığı ve ifadelerine başvurulduğu belirtilerken, ekiplerin düzenlediği operasyonda çetenin elebaşı olduğu belirtilen Cumali B’nin annesi Besime Y. ile İ.A, C.T. ve F.D.yakalandı.

Operasyonda toplam 50 içimlik eroin ele geçirilirken, zanlılar ise sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğünden çıkarıldıkları sırada suçlamaları kabul etmeyerek gazetecilere "biz içiciyiz" şeklinde açıklamalarda bulundular.

Öte yandan, Cumali B’nin yakalanması için çalışma başlatılırken, baba Yasin B’nin de aynı suçtan cezaevinde olduğu bildirildi.

milliyet