Savaş kızışıyor!

Libya’da, önemli sanayi kenti Brega’yı ele geçirmek için Muammer Kaddafi rejimine bağlı güçlerle isyancılar arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor.

Savaş kızışıyor!
03 Nisan 2011 Pazar 13:20 tarihinde eklendi, 1.088 kez okundu.

 

NATO’ya bağlı savaş uçakları Cumartesi Pazara bağlayan gece kentin üzerinde uçuş yaparken, günün ilk ışıklarıyla çatışmalar yeniden alevlendi.
 
Cumartesi gecesi, kentin batı ve doğusunda patlama ve makineli tüfek sesleri yükseldi. Görgü tanıkları, isyancı gönüllüleri taşıyan araçların, Brega’dan uzaklaşmakta olduğunu belirtti.
 
İsyancılardan Usame Abdullah, “Gece boyunca üzerimizde uçan savaş uçakları hiçbir hedefi vurmadı” dedi. Bir diğer isyancı Halid Mahid ise gece boyunca kent merkezinin yaklaşık 20 km doğusunda havan topu ve makineli tüfek sesleri duyduklarını söyledi.
 
İsyancı gönüllüler, daha iyi eğitimli isyancıların Brega için Kaddafi güçleriyle savaştıklarını ve kentin merkezine ilerlediklerini iletti. Ancak isyancıların başkenti Bingazi’nin 240 km güneyinde olan Brega’da hiçbir taraf kontrolü ele geçirebilmiş değil.
 
Sirte körfezindeki bir diğer önemli sanayi kenti Ras Lanuf’un 70 km batısında bulunan Brega, geçen hafta Kaddafi güçlerinin eline geçmişti.
   
BOMBARDIMANDA İKİ KİŞİ ÖLDÜ
Bu arada, hükümet birliklerinin Libya’nın güneybatısında dağlık bölgede bulunan Yafran kentini bombaladığı, bombardımanda iki kişinin öldüğü bildirildi.
 
Uydu kanalı El Arabiya televizyonu, görgü tanıklarına dayandırarak verdiği haberde, Kaddafi birliklerinin, dünden bu yana Yafran kentine kuzeyden saldırdığını duyurdu. El Arabiya, Trablus’un 100 km güneyindeki kentin Cumartesi’den bu yana roket saldırısı altında bulunduğunu belirtti.
 
Adının Ezref olduğu belirten bir yerleşimci, “Biraz önce iki kişi öldü ve dört yaralı bulunuyor” bilgisini verdi.