"Senin yaptığın mizaha Erdoğan güler"

Behzat Ç.’nin yazarı Emrah Serbes açlık grevleri ile ilgili çizdiği karikatürden dolayı Sabah gazetesi karikatüristi Salih Memecan'a set tepki gösterdi.

Senin yaptığın mizaha Erdoğan güler
19 Kasım 2012 Pazartesi 10:26 tarihinde eklendi, 1.680 kez okundu.

Memecan’a, “Senin yaptığın mizaha ancak Tayyip Erdoğan güler“ diye seslenen Serbes, “Salih Memecan’ın çizdiği karikatürden on sene sonra utanacak” dedi.

 
Salih Memecan’ın açlık grevleriyle ilgili çizdiği büyük tepki çeken karikatürüne, Habertürk’te Balçiçek İlter’in sunduğu programa katılan Behzat Ç.karakterinin yaratıcısı yazar Emrah Serbes’den de tepki geldi.

Salih Memecan’a, “Sen mizahçı olamazsın sen ancak mizahın konusu olursun” diye seslenen Serbes, bütün dünyada mizahçıların muhalif bir kimliğe sahip olduğunu belirterek, “Hükümetin yalakası olarak bir insan mizahçı olamaz. Senin yaptığın mizaha ancak Tayyip Erdoğan güler“ şeklinde konuştu. Serbes, “Normal de mizahçı adam ne oluyor ne bitiyor ona bakar Bu adam ben Tayyip erdoğan’ı nasıl güldürürüm diye karikatür çiziyor” dedi.
 
 
“Salih Memecan’ın çizdiği karikatürden on sene sonra utanacak” diye konuşan Emrah Serbes, Fatih Altaylı ve Ertuğrul Özkök’ün geçmişte Ahmet Kaya’ya yaptıkları saldırıdan ötürü utandıklarını söyledi.
 
Palçiçek Pamir’in “Özkök utanıyor mu sence?” sorusuna ise “Utanmıyor ki utansa problem değil” cevabını verdi.