Seo ve içerik pazarlama ilişkisi

Arama motorlarının algoritması en uyumlu içeriği göstermeye yöneliktir. Bu nedenle internet sitenizde yayınladığınız yazının Seo uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Seo nedir, seo uyumlu makale nasıl yazılır, seo içerik ajansları ne iş yapar?

Seo ve içerik pazarlama ilişkisi
30 Kasım 2018 Cuma 10:29 tarihinde eklendi, 1.441 kez okundu.

Arama motorlarının algoritması en uyumlu içeriği göstermeye yöneliktir. Bu nedenle internet sitenizde yayınladığınız yazının Seo uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Seo nedir, seo uyumlu makale nasıl yazılır, seo içerik ajansları ne iş yapar?
 

Seo nedir?
 

“Search Engine Optimization”un kısaltılmış hali SEO’dur. Yani, arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Arama motorlarının algoritmaları her zaman, aratılan şeyle en uyumlu içeriği bulmaya yöneliktir. Bu da son zamanlarda oldukça popüler olan Seo çalışmalarına olan ihtiyacı arttırmaktadır.
 

Seo uyumlu makale
 

Seo uyumlu makale bir web sitesine sahip olan hemen herkesin bildiği bir konudur. Hem web sitesinin ziyaret sayısını arttırır hem de internet kullanıcılarına daha verimli bir deneyim yaşatır.
 

Seo uyumlu makale nasıl yazılmalıdır?
 

  • Seo uyumlu makale yazarken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, bu makalenin okuyucu için yazıldığıdır. Ne çok akademik veya edebi bir dil ne de çok basit bir dil kullanılmalıdır. Okuyan kişi istediği bilgiye hemen ulaşabilmeli ve uzun paragraflar okuyucuyu boğmamalıdır.
  • Makale içeriğini belirten anahtar kelimelerin yeterli bir oranda kullanımına dikkat edilmelidir. Ayrıca yazılan konu hakkında diğer internet sitelerinden farklı bilgiler vermek de internet sitesinin ziyaretçilerini arttıracaktır.
  • Bir seo uyumlu makale, en az 300 kelime olmalıdır. Google’a göre bundan daha kısa içeriğe sahip yazılar yeterince bilgi vermemektedir.
  • Eğer mümkünse makalenin ilk paragrafında anahtar kelime mutlaka kullanılmalıdır. Ayrıca anahtar kelime oranı da %2.5 oranını geçmemelidir.
  • Olabildiğince çok alt başlık kullanılmalıdır.
  • Makale içinde mutlaka makale ile uyumlu ve dikkat çekici görseller yer almalıdır.
     

Anlamsız cümleler, imla hataları ve bir sürü çöp bilgiyle dolu makaleler, Google tarafından internet kullanıcılarına sunulmamaktadır. Bundan dolayı makale yazıldıktan sonra, yazar tarafından “Ben bunu okur muydum?” diye defalarca sorgulanmalı ve yazı kontrol edilmelidir.
 

Seo içerik ajansları
 

Seo içerik ajansları, rekabetin yüksek olduğu içerik pazarında seo uyumlu makale içerikleri üretir. Seo içerik ajansları, internet sitesi sahiplerinin vizyonuna uygun olarak içerikler üretir ve sitenin ziyaret trafiğinin artmasını sağlar. Marka bilinirliğinin artması ve internet sitesinin daha özgün içeriklere sahip olması, insanların web sitenizi daha çok ziyaret edip daha uzun süre kalması anlamına gelmektedir. İçerikler.com sizin için tam olarak bunu yapıyor. Bu yüzden web sitenizi geliştirmek ve ziyaret trafiğini arttırmak istiyorsanız, içerikler.com gibi bir içerik ajansıyla çalışmanız çok faydalı olacaktır.
 

Özgün içeriklerin seo’ya etkisi
 

Google, sitenizin kullanıcı için faydalı olup olmadığını anlamak çin birçok dijital süzgeçten faydalanıyor. Bunların en başında “bounce rate” denilen “siteden anında çıkış oranı” geliyor. Yani kullanıcılar sitenizde ne kadar çok vakit geçirirse, Google web sitenizi o kadar değerli görüyor. Özgün içerik yayınlamanın önemi de bu noktada ortaya çıkıyor.
 

İnternet sitenizin hitap ettiği konulara yönelik anahtar kelimeler belirlenmekte ve bu anahtar kelimelere uygun başlıklar çıkartılmaktadır. Bu da web sitenizin arama sonuçlarında daha görünür olmasını sağlayan etkenlerden biridir.
 

Seo çalışması
 

Seo uyumlu makale yazımı ve seo çalışmalarını içeren süreçler sadece bir kez yapılmamalıdır. Bu süreçler tekrarlanmalıdır. Arama motorları eskisi gibi kandırılamadığından, sürekli yenilik yapılmalı ve içerikler hep güncel tutulmalıdır. Aksi takdirde internet sitenizin performansı düşecek ve ziyaret trafiği doğal olarak azalacaktır. Bu çalışmayı bir kez yapmanız bundan sonra daima iyi bir ziyaret sayısına ulaşacağınızı garanti edemez. Buna yetişecek kadar zamanınız yoksa, bir içerik ajansıyla çalışmanız iyi bir seçenek olabilir.