Silahla oynarken kendini öldürdü

Mersin’in Tarsus ilçesinde, silahla oynayan liseli kız, silahtan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

21 Ocak 2013 Pazartesi 19:22 tarihinde eklendi, 1.221 kez okundu.

 

Olay, Yenice Beldesi Yiğitbaşı Mahallesi Dalgaz Caddesi üzerinde bulunan evde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Velat Toptanış (17), okul çıkışı arkadaşlarıyla birlikte evine geldi. Bahçede arkadaşlarıyla piknik yaptıktan sonra salonda arkadaşlarıyla çay içmek için oturan genç kız, babası Osman Toptanış’ın silahıyla (tabanca) oynamaya başladı. Silahın ateş alması sonucu genç kız başından vuruldu. Silah sesi ve genç kızın arkadaşlarının çığlığı üzerine mutfakta yemek yapan anne Güle Toptanış, çıkan ses üzerine salona girdiğinde kızını kanlar içinde gördü. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, jandarma ve savcılığın incelemesinin ardından, talihsiz kızın cansız bedeni Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
29 EKİM KOŞUSUNDA BİRİNCİ OLMUŞTU
 
Öte yandan, Tarsus’ta 29 Ekim'de düzenlenen bayanlar okullar arası 100 metre yarışında birinci olan lise üç öğrencisi Velat Toptanış, madalyasını Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi’nden almıştı. Toptanış ailesinin 7 çocuğundan biri olan Velat Toptanış’ın, okulunda çok başarılı bir öğrenci olduğu ve hayalinin beden eğitimi öğretmeni olduğu öğrenildi.

CİHAN