Singapur 48. yaşını kutladı

Singapur, 48. kuruluş yıl dönümünü, çeşitli etkinlikleriyle kutladı. Ulusal gün kutlamalarına 30 bin'e yakın izleyicinin yanısıra, Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam, Başbakan Lee Hsien Loong, parlamento ve kabine üyeleri de katıldı.

Singapur 48. yaşını kutladı
10 Ağustos 2013 Cumartesi 12:21 tarihinde eklendi.

Singapur bayrağını oluşturan kırmızı ve beyaz renklerden dolayı, törende izleyiciler bu renklerin hakim olduğu elbiseler giydi. Başbakan ve diğer bazı parlamento üyelerinin de bu renklerde giysilerle geldikleri gözlendi.

Singapur'un sahip olduğu çok kültürlü yapıyı vurgulamak için, bu yılki kutlamalarda “Çok hikaye tek Singapur” sloganı kullanıldı. Şarkı, şiir, dans ve havai fişek gösterilerinin yanında, Singapur Hava Kuvvetleri'ne ait jetler gösteri alanı üzerinde akrobatik uçuş yaptı. Kara ve deniz kuvvetlerine ait birimler de askeri geçit gerçekleştirdi.

Kutlamalar boyunca Singapur'un çok uluslu ve kültürlü yapısına vurgu yapılarak, bunun Singapur için bir zenginlik kaynağı olduğu yansıtıldı. 9 Ağustos 1965'te bağımsız olan Singapur'un nüfusunun yaklaşık yüzde 76'sını Çin asıllılar, yüzde 14'ünü Malaylar, yüzde 8'ini Hintliler ve kalanını diğer azınlıklar oluşturuyor.


CİHAN