Singapur GP'sinin ışığı Türkiye'den

Formula 1 sezonunun 14. ayağı ve tek gece yarışı olan Singapur Grand Prix'si dün koşuldu.Gece yarışının aydınlatmasını ise, Türkiye'deki jeneratör firmalarından Genpower yaptı.

Singapur GPsinin ışığı Türkiyeden
26 Eylül 2011 Pazartesi 23:56 tarihinde eklendi, 1.052 kez okundu.

Yarış pisti, firmanın Ankara'daki jeneratör fabrikasında üretilen jeneratörlerle, 45 günlük çalışmanın ardından aydınlatıldı.

Genpower'ın Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu ile Yönetim Kurulu Üyesi, Dış Ticaret Danışmanı ve eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de sezonun en heyecanlı yarışını izlemek üzere Singapur'daydı.

Uslu, "Türkiye'de pazar lideriyiz. Dünyada ise ilk 3 firma ABD'li. İnanıyorum ki, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu sektörde dünya 4'üncüsü olacağız. 

Geçen yıl Singapur'da bir toplantı yapıyorduk. Bu toplantıda Formula 1'in gece ışıklandırmasını almayı kafama koydum. Çok uğraş verdik, 4 ay gibi bir zaman mücadele ettik. Kürşad Tüzmen'in de desteğiyle rakiplerimizin bizi kötülediği bir dönemde, zoru başardık" dedi.

Uslu, olası bir sabotaja karşı bütün jeneratörlerin başına, eli silahlı birer nöbetçi koyduklaırnı söylerken, eski bakanlardan Tüzmen de, "Yaptığımız çalışmaların bilinirliği azdı. Ancak, böyle bir organizasyona damgamızı vurunca, bütün dünya Genpower'ın bir Türk firması olduğunu gördü. Bu da gururumuzu okşadı" şeklinde konuştu.


NTV