Sınıra 'esrar' tüneli

Meksika'daki uyuşturucu mafyası, ABD'ye uyuşturucu kaçırmak için iki ülke sınırına 366 metre uzunluğunda bir tünel yaptı.

Sınıra esrar tüneli
17 Kasım 2011 Perşembe 18:31 tarihinde eklendi, 2.187 kez okundu.

 

ABD Güvenlik ve Gümrük Muhafaza yetkililerinin operasyonu sonrası ortaya çıkarılan tünelde ayrıca 17 ton esrar ele geçirildi.
 
ABD'nin San Diego şehri ile Meksika sınırındaki Tijuana'da bulunan depoları birleştiren tünelde aydınlatma ve havalandırma sistemlerinin bulunması yetkilileri şaşırttı.
 
ESRAR PAKETLERİ ÜZERİNDE SEMBOL İSİMLER 
ABD'li yetkililerin düzenlediği basın toplantısında ele geçirilen esrar paketlerini basına gösterdi. Paketlerin üzerinde "Captain America", "Sprite" ve "Bud Light" gibi isimlerin olması dikkat çekti. Uyuşturucu mafyasının bu kodların esrar sahiplerini belirlemede kullandığı tahmin ediliyor.
 
ABD'li yetkililer, San Diego'nun Otay Mesa bölgesindeki depoda ve bir kamyonda 10 ton, sınırın güneyinde ise yaklaşık 6 ton esrar ele geçirildiğini açıkladı. Operasyon sırasında kamyonda bulunan iki kişi gözaltına alındı.
 
3 YILDA 70 TÜNEL ORTAYA ÇIKARILDI 
ABD-Meksika sınır bölgesinde geçtiğimiz ay düzenlenen baskınlarda ünlü Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa'ya ait olduğu düşünülen tam donanımlı iki tünel bulunmuştu. Operasyonlarda 50 ton esrara da el konulmuştu.
 
ABD ve Meksikalı yetkillerin sınırında düzenledikleri operasyonlarda 2008'den bu yana 70 tünel ortaya çıkarıldı.

NTV