Skandal duruşma başladı

18 yaşından küçük bir kızla birlikte olmakla suçlanan Fransız milli futbolcuları Franck Ribery ve Karim Benzema'nın bugün Paris'te davaları başladı.

Skandal duruşma başladı
18 Haziran 2013 Salı 20:27 tarihinde eklendi.
 
Bayern Münih'in yıldız futbolcusu eski Galatasaraylı Ribery ve Real Madrid'li forvet oyuncusu Benzema, suçlu bulunurlarsa üç yıla kadar hapis cezası ve 45 bin Euro para cezası ile cezalandırılacaklar.
 
İki futbolcu da suçu kabul etmiyor ve genç kadın Zahia Dehar, verdiği yazılı ifadede iki futbolcunun kendisiyle 2008 ve 2009 yıllarında ilişkiye girdiklerinde 18 yaşından küçük olduğunu bilmediklerini söyledi.
 
Şimdi 21 yaşında olan Zahia Dehar, bu skandaldan dolayı ünlü oldu ve Alman modacı Karl Lagerfeld ile çalışarak kendi lüks iç çamaşırları işini açtı.
 
Ortada kurban olmadığı için 30 yaşındaki Ribery, Paris'teki duruşmaya gelmedi. Avukatı, davanın kapalı kapılar arkasında görülmesini istedi.
 
Zahia Dehar ile birlikte olduğunu kabul eden Ribery, kızın yaşını bilmediğini söylerken, Benzema, Zahia Dehar ile hiç karşılaşmadığını ileri sürdü.
 
Savcı iki futbolcu ve Ribery'nin kayınbiraderinin serbest bırakılmasını talep ederken, Yargıç Andre Dando, sanıkların kızın yaşını biliyor olmaları gerektiğini söyleyerek beraat talebini geri çevirdi.
 
Soruşturma haberi 2010 Dünya Kupası'ndan önce patlamış ve Fransız Milli takımı karışınca Knysna Fiyaskosu patlamıştı. Olayı boykot eden Nicolas Anelka Fransa'ya geri yollanmıştı. Ribery, teknik Direktör Raymon Domenech'e başkaldıran futbolcuların başı olarak görülerek 3 milli maçta oynamama cezası almıştı.
 
Paris'teki duruşma 26 Haziran'a kadar sürecek.

DHA