Snowden iş arıyor

Rusya’nın bir yıl geçici siyasi sığınma hakkı verdiği CIA eski çalışanı Edward Snowden’in babası Lon Snowden oğlu ile görüşmek için Moskova’ya geldi

Snowden iş arıyor
10 Ekim 2013 Perşembe 11:06 tarihinde eklendi.

Bilgisayar uzmanı Snowden’in geçimini sağlamak için Rusya’da iş aradığı belirtildi.

Snowden’in avukatı Anatoli Kuçerena, Snowden’in eski birikimleri ve bağışlarla Rusya’da yaşamını sürdürdüğünü, ancak kendisinin kalıcı bir iş aradığını söyledi.

“Snowden, Rusya’da oldukça mütevazi yaşıyor…” değerlendirmesinde bulunan avukat, daha önce yaptığı açıklamada CIA eski çalışanının insan hakları ile ilgili kuruluşlarda çalışabileceğini belirtmişti.

CIA eski çalışanının babası Lon Snowden, oğlu ile görüşmek için Moskova’ya geldi. Burada basına değerlendirmede bulunan baba Snowden, oğlunun ABD’ye dönmesi konusunda endişeleri olduğunu, öncelikle sağlıklı ve güvenli bir gelecek için çalışacaklarını kaydetti.

Snowden’in Rusya’da misafirleri olduğunu belirten Kuçerrena da, kendisine güvenli ve mümkün olduğunca diğer ihtiyaçlarını da karşılayabileceği bir ortam sunmaya çalıştıklarını söyledi. Snowden’in diğer yakınlarının da ziyaret için Rusya’ya gelmeleri bekleniyor.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) yürüttüğü telefon ve internet kayıtlarını izleme programını basına sızdıran CIA ve NSA eski çalışanı Snowden Hong Kong’a kaçmak zorunda kalmıştı.

Hong Kong’tan Rusya’nın başkenti Moskova’ya 23 Haziran’da gelen Snowden, Havana’ya gitmeyi planlıyordu. Uçuş gerçekleşmeyince Snowden, Rusya’dan 16 Temmuz’da geçici siyasi sığınma için başvurdu. Şeremetyova Havalimanı’nda transit bölgede haftalarca kalmak zorunda kalan Snowden Rusya’nın 1 Ağustos’ta siyasi sığınma hakkı vermesinin ardından özgür kalmıştı.

Snowden’in iadesine olumlu cevap vermeyen Rusya ile ABD’nin ilişkileri gerilmiş, Başkan Barack Obama, Moskova ziyaretini iptal etmişti.


CİHAN