Somalili 309 öğrenci İstanbul'da

Kimse Yok Mu Derneği ve Nil Organizasyon tarafından düzenlenen sınav sonucunda Türkiye'de okuma imkanı kazanan 309 öğrenci İstanbul'a geldi.

Somalili 309 öğrenci İstanbulda
28 Eylül 2011 Çarşamba 09:03 tarihinde eklendi, 3.306 kez okundu.

 

Somalili'nin başkenti Mogadişu'dan havalanan ve içinde Somali Milli Eğitim Bakanı Ahmet Eydid İbrahim, Somalili öğrenciler ve Kimse Yok Mu Derneği yetkililerinin bulunduğu Atlasjet firmasına ait KK 801 sefer sayılı uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Somalili Bakan İbrahim ve Somalili öğrencileri, havalimanında Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri karşıladı. 
     
Burada kısa bir konuşma yapan Somali Milli Eğitim Bakanı Ahmet Eydid İbrahim, yardımlardan dolayı Türk halkına ve devletine teşekkür etti. 
     
Ülkelerinde özellikle eğitime çok ihtiyaçları olduğunu dile getiren İbrahim "Kimse Yok Mu Derneğinin Somali'de Somali halkına çok yardımları dokundu. Gelecekte de bu yardımların devam edeceğine inanıyorum" dedi. 
     
Türkiye'ye eğitim için gelen Nesra El Hüseyin adlı Somalili kız öğrenci de Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Eğitimimi tamamladıktan sonra doktor olmayı ve ülkeme dönerek halkıma hizmet etmek istiyorum" dedi. 
   
 Somali'den gelen 60'ı kız toplam 309 öğrencinin, 7 ayrı ildeki okullara yerleştirileceği, lise ve üniversiteye gidecek olan öğrencilerin bir yıl hazırlık okuyacakları öğrenildi.