Sperm Donasyonu ile Bebek Sahibi Olmak Mümkün müdür?

Bebek sahibi olmak adına normal yolların denenmesinin ardından, eğer ki istenilen olumlu sonuçlar elde edilemiyorsa çiftler bu sorunun çözümü adına konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçiyorlar.

Sperm Donasyonu ile Bebek Sahibi Olmak Mümkün müdür?
13 Haziran 2016 Pazartesi 14:27 tarihinde eklendi, 2.740 kez okundu.
Bebek sahibi olmak adına normal yolların denenmesinin ardından, eğer ki istenilen olumlu sonuçlar elde edilemiyorsa çiftler bu sorunun çözümü adına konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçiyorlar. Ancak çoğu zaman, erkeklerin büyük bir kısmı ne yazık ki sorunların kendilerinden kaynaklı olduğunu kabul edemiyorlar, çünkü böylesi durumlarda hem tedavi süreci uzuyor hem de çoğu zaman sonuç farklı şekillerde çıkabiliyor.
 
Doğal yollarla gebelik oluşmadığında, klasik tüp bebek tedavileri denenebiliyor, ancak klasik tüp bebek tedavisi uygulanması sırasında, erkekte hiçbir şekilde spermin oluşmadığı kanıtlanırsa, üretilen spermlerin sağlığı bebek oluşumuna yeterli olacak kalitede değilse ya da spermler ölü ise bu işlemler maalesef ki başarı sağlayamıyor. İşte bu ve benzeri durumlarda, çiftlerin yardımına sperm donasyonu tedavisi yetişiyor.
 
Çiftler, sperm donasyonu Türkiye gibi ülkelerde ne yazık ki uygulanmadığından, istedikleri olumlu sonuçları elde edemiyorlar. Dolayısıyla buralarda yaşayan insanlar bebek sahibi olmalarının önüne geçen bu uygulamalardan ötürü ne kadar isterlerse istesinler bebeklerini kucaklarına alamıyorlar. Bu tedavinin yasal olarak yapıldığı, Kuzey Kıbrıs, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerine gitmeleri gerekiyor. Kuzey Kıbrıs, yakınlık hem de daha güven duyulan bir ada olduğundan, çiftleri kendine çekiyor. Kıbrıs’ta başarılarıyla en çok tercih edilen merkezlerinden olan, Mucize Ekip - Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi bu konuda yaşanmakta olan sorunları görüyor ve bunları gidermek adına gerekli olan her faktörü  başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Alanında en başarılı hizmetleri veren merkezde yer alan teknolojik cihazların yanı sıra, çalışanlar da çiftler ile sürekli iletişim halinde olarak onların aklındaki her türlü soruya cevap veriyor. Çiftler de bu sayede sperm donasyonu ile ilgili istedikleri bilgileri en profesyonel şekilde elde etmiş oluyorlar.
 
Sperm Donasyonu Süreci
 
Tüp bebek Ekibi, yapılacak olan sperm donasyonu işlemi öncesinde, çiftlerin istedikleri fiziksel özelliklere sahip olan donörler arasından seçim yapmaya özen gösteriyor. Bunların yanı sıra donörlerin eğitimleri, hobileri, herhangi bir sağlık sorunlarının olup olmadığı gibi önemli bilgiler her bir donörün kendine ait olan dosyasında yer alıyor ve çiftlerle paylaşılıyor. Sperm bankası internet sitesinden donörün seçilmesinden hemen sonra ise bilindik tarzda, anne adayının yumurtlarının hazırlanacağı, klasik tüp bebek tedavisine başlanıyor ve sürecin sonunda, çiftler özlemini duydukları bebeklerine kavuşmuş oluyorlar.