Star TV önünde Behzat Ç protestosu

Star TV'nin önünde toplanan bir grup kanalı protesto ediyor. İşte protestonun gerekçesi...

14 Ocak 2011 Cuma 15:14 tarihinde eklendi, 1.392 kez okundu.

 

 
Hak-İş'e üye Özel Güvenlik Görevlileri Sendikası (ÖZİŞ-SEN), Star TV'de yayınlanan Behzat Ç. dizisini ve kanalı protesto etmek için bugün Doğan Medya Center önünde toplandı. 
 
Dizinin 09 Ocak Pazar günü yayınlanan bölümünde kendilerine hakaret edildiğini ileri süren özel güvenlikçiler, kanalı, diziyi ve dizi çalışanlarını şiddetle kınadıklarını açıkladılar.
 
Sendika üyeleri adına konuşan Genel Başkan Sedat Sevinç şu açıklamayı yaptı: "Ülkemizin elit birimi kolluk kuvvetlerimize destek amaçlı bir alt kademesinde 5188 sayılı kanuna tabii olarak görev alanlarımızda resmi görevli statüsünde kimimiz silahlı, kimimiz silahsız olarak topluma hizmet görevi veriyoruz. 681 bin kişiye sarf edilmiş bu sözleri ve rencide edici hareketleri kınıyoruz."
 
Dizi T. Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu tarafından da kınanmış, Federasyon Başkanı Bülent Perut şu açıklamayı yapmıştı: 
 
KINIYORUZ…
 
STAR TV VE ADAM FİLM BU CÜMLENİN ALTINDAN NASIL KALKACAK?
 
“BÜTÜN MALLARIDA GÜVENLİK YAPIYORLAR…
 
09 Ocak 2011 tarihinde yayınlanan Behzat Ç. isimli dizinin gazeteyi ziyaret sahnesinde Behzat Ç. isimli karakterin gazeteciyle yaptığı tartışmanın olduğu yere gelen Özel Güvenlik Görevlisine önce yardımcısı “Genc oğlan sen nerden aldın sertifikayı?” diyerek ardından Behzat Ç. “He lan..Yaa oğlum bütün mallarıda GÜVENLİK yapıyorlar iyi mi!” demektedir.
 
Bugüne kadar Emniyet mensuplarıyla gayet uyumlu bir çalışma içerisinde olan Özel Güvenlikçileri adı geçen dizide emniyet mensupları tarafından sanki aşağılanan horlanan bir grupmuş gibi yansıtılması hoş olmayan bir durumdur
 
Özel Güvenlik Görevlisi olabilmek için çok sıkı bir eğitimden, sınavdan, geçmiş araştırmasından geçen ve çok zor şartlarda kimlik sahibi olan Özel Güvenlik Görevlilerinin “MAL” kelimesini layık gören dizinin, senaryo yazarları, danışmanları, dizi yapımcıları, bu sözü kullanan aktör, bu diziyi yayınlayan Star TV’ye hatırlatmak istiyorum;  
 
TDK (Türk Dil Kurumu) , Güncel Türkçe Sözlük'te şöyle tanımlıyor mal'ı:
 
MAL :
 
1- Bir kimsenin, bir tüzel kişinin mülkiyeti altında bulunan, taşınır  veya taşınmaz varlıkların bütünü:  "Mal vardı, mülk vardı. At vardı, araba vardı."- Ö. Seyfettin.
 
2- Büyükbaş hayvan: "Boz atlar yağız değildi artık; mallar erimiş, zayıflamıştı."- N. Araz
 
3- Ticaret:  Alınıp satılabilen her türlü ticaret eşyası, emtia.
 
4- Mecaz  Bayağı, aşağılık, kötü kimse: "Onun ne mal olduğunu bilirim."
 
5- Argo : Esrar
 
6- Kaba konuşmada : Orospu
 
Şimdi yukarıda saydığım kişilere soruyorum: Dizide “Mal” olduğu söylenen Özel Güvenlik Görevlileri bunlardan hangisidir?
 
Yüz binlerce çalışanı olan bir sektöre, gerektiğinde gözünü kırpmadan canını veren Özel Güvenlik Görevlisi evlatlarımıza yönelik kullanılan bu sözün amacı nedir?
 
Kurumları karşı karşıya getirmek mi?
 
Böyle bir şey olamaz Emniyet ve Özel Güvenlik birbiriyle uyum içerisinde çalışan iki kurumdur.
 
Bugün İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları, çabalarıyla Özel Güvenlik sektörü kanunuyla, uygulamalarıyla, düzeniyle, pek çok AB üyesi ülkesinden çok daha ileri seviyeye ulaşmış, sektörün gelişmesine ve modern bir işlev kazanmasına sebep olmuştur.
 
O halde bu sözün anlamı nedir? Hangi amaca hizmet etmektedir?
 
Biz Özel Güvenlikçiler olarak bunun bir açıklamasını yukarıda diziyle ilgili sıralanan ilgililerden istiyoruz.
 
RTÜK’ü göreve davet ediyoruz.
 
Bu sözü söyleyen- söyleten-yayınlayan ve sorumlu olan herkesi de şiddetle kınıyoruz…
 
En kısa sürede de hukuki hakkımızı kullanacağız…
 
medyatava