"Suriye'de kararı halk verir"

İran'da Cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani, Suriye krizi konusunda Beşar Esad hükümetinin 2014 seçimlerine kadar dünya ülkeleri tarafından kabul görmesi gerektiğini söyledi.

Suriyede kararı halk verir
17 Haziran 2013 Pazartesi 18:06 tarihinde eklendi.
 
Cuma günü yapılan seçimlerde İran'ın yeni Cumhurbaşkanı olarak seçilen Ruhani, düzenlediği ilk basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ruhani Suriye krizi konusunda, Suriye'de yabancı müdahalelere karşı olduklarını ve ülkenin geleceği konusunda nihai kararın sadece ülke halkı tarafından verilebileceğini ifade etti. Ruhani, şöyle dedi:
 
"Suriye meselesi, Suriye halkının oyları ve düşüncesiyle çözülebilir. Suriye konusunda bizi kaygılandıran, bitmesi gereken iç savaş ve yabancıların müdahalesidir. Şu an Suriye'de egemen olan hükümet, bir sonraki seçimlere kadar tüm ülkeler tarafından kabul görmelidir. 2014'teki seçimlerde halkın oyu ne olursa o düşünce ülkede egemen olur."
 
Suriye konusunun çözümüne ve bu ülkenin geleceği konusunda sadece Suriye halkının nihai kararı verebileceğini ifade eden yeni Cumhurbaşkanı Ruhani, "Biz; terörizm, iç savaş ve diğer ülkelerin Suriye'nin iç işlerine karışmasına karşıyız" diye konuştu.
 
Ruhani, bölge ve dünyadaki diğer ülkelerin yardımıyla biran önce barış ve huzurun Suriye'ye gelmesini diledi.

DHA