Suriyeli lezbiyen aktivist kaçırıldı

İsyanın sembolü haline gelen Emine Araf'ın kaçırıldığı açıklandı

07 Haziran 2011 Salı 12:40 tarihinde eklendi, 1.441 kez okundu.

 


 
Suriye'de dün 120 polisin öldürülmesinin ardından tansiyon zirve yaptı. Suriye güvenlik güçlerinin muhaliflere karşı büyük operasyonlar düzenlediği bildiriliyor. Yazdığı blogla, isyanın sembolü haline gelen Emine Araf'ın kaçırıldığı açıklandı.
 
Suriye’de “Şam’da eşcinsel bir kız” (A Gay Girl in Damascus) başlıklı blog sayfasıyla reform yanlısı gösterilerde yaşananları dünyaya duyuran Emine Araf, dün gece silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.
 
Hem Suriye hem de ABD vatandaşı olan Araf, isyanın başından bu yana yaşananları blogunda duyuruyordu. Araf, ayrıca dünyanın birçok yayın organına da haber olmuştu.
 
Araf'ın kuzeni Rania İsmail dün gece blogda yazdığı bir yazıyla Araf'ın kaçırıldığını duyurdu. Yazıya göre, Suriyeli 35 yaşındaki muhalif kadın, dün gece bir arkadaşıyla bir toplantıya giderken silahlı kişilerce kaçırıldı.
 
Kuzeni Rania İsmail, “Emine, 20’li yaşlarda silahlı üç kişi tarafından kaçırıldı. Olayı gören bir tanığa göre, Emine, bu adamlardan birisine vurmayı başardı ve arkadaşına babasını bulmasını söyledi. Adamlardan biri Emine’nin ağzını kapattı ve zorla camında Basel Esad yazılı çıkartma bulunan kırmızı bir Dacia Logan’a sokuldu" dedi.
 
Beşar Esad’ın kardeşi olan Basel Esad’ın, 1994’deki trafik kazasında ölünceye kadar Suriye’nin bir sonraki devlet başkanı olacağı düşünülüyordu.
 
Rania bu gönderiden birkaç saat sonra bir başka mesaj daha yazarak, Araf'ın babasının kızını aradığını ifade etti.
 
Rania, "Ne yazık ki Suriye'de en az 18 farklı polis oluşumu ve farklı partilere ait milis gruplar ve çeteler var. [Emine'yi] kimin aldığını bilmiyoruz, dolayısıyla da kime soracağımızı da. Sınır dışı etme olasılıkları da gündemde" dedi.