Suudiler erotik yayıncılığa mı giriyor?

Türk Telekom'un Digiturk'e teklif vermesi, platformun erotik yayıncılığı düşünüldüğünde bu soruyu gündeme taşıdı. Ayrıca, bu durumun Suudiler'den önemli cemaatlere kadar birçok noktada tepki görmesi de mümkün

Suudiler erotik yayıncılığa mı giriyor?
24 Temmuz 2013 Çarşamba 09:35 tarihinde eklendi, 6.237 kez okundu.
Türk Telekom'un Digiturk'ün yüzde 53'ü için verdiği sürpriz teklif, önemli bir soruyu akla getirdi. Devlet, erotik yayıncılığa mı giriyor? Çünkü Digiturk, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük yayın platformu. 
 
Türk Telekom'un ortaklık yapısına bakıldığında, yüzde 55'i Hariri Ailesi'nin kurduğu Oger Telecom'a ait. Ancak Oger Telecom'un kendi ortaklık yapısı içinde Suudi Telecom Company'nin de yüzde 35'lik hissesi var. Ayrıca devletin stratejik konumu nedeniyle Türk Telekom'da yüzde 1'lik altın hissesi bulunuyor. 
 
Edinilen bilgiye göre, Türk Telekom'un TMSF'ye sunduğu teklifte yönetim kurulu üyesi Abdullah Tivnikli'nin imzası bulunuyor. Tivnikli, muhafazakar dünyanın en saygın isimlerinden biri olarak biliniyor. 
 
Erenköy Cemaati'nin de önde gelen isimlerinden. Nakşibendilik geleneği içinde olan ve esnaf-işadamları kolu olarak bilinen Erenköy Cemaati'nin iş dünyasında birçok önemli ve saygın ismi bulunuyor. 
 
Türkiye'nin önde gelen çok sayıda oda ve borsa başkanı da Erenköy Cemaati'ne bağlı vakıfların mütevelli heyetlerinde görev alıyor.  Digiturk'e verilen teklifler arasında Doğuş Grubu da yer alıyor. Digiturk'ün diğer ortağı ise yüzde 47'lik hissesi ile Kanadalı Providence Fonu. Bu fon, Çukurova ile yaptığı hissedarlık sözleşmesine göre, hisseleri kendisinin izni olmadan satılamayacağını ileri sürüyor. Ancak TMSF'nin ilgili kanunu, TMSF'ye hissedarlık sözleşmesini by pass etme hakkı tanıyor. 
 
TMSF de bu hakkı kullanarak ve borcunu tahsil etmek amacıyla Digiturk'ün yüzde 53'ünü istediği firmaya satıyor.  "İhalesiz satış olur mu" şeklinde gündeme gelen sorulara yönelik ise ilginç bir yöntem izleniyor.  Satılacak firma TMSF'ye başvuruyor ve Çukurova ile birlikte satış sürecine giriyor. Bu arada TMSF yönetimi, bir karar alıyor ve yönetimi tekrar Çukurova Grubu'na devrediyor. Şekil olarak satışı yapan Çukurova görünüyor. Ancak parayı, alacakları nedeniyle TMSF tahsil ediyor. Böylece ihale olmadan hızlı bir şekilde satış süreci gerçekleşiyor.  Tersi durumda ihaleye çıkılması halinde ise yıllara uzanacak bir satış süreci oluşacaktı. Nitekim Show TV, Akşam Gazetesi ve medya grubundaki diğer şirketlerin satışı da bu şekilde gerçekleştirildi.

Gazeteport