Talabani'nin eski danışmanı tutuklandı

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin eski danışmanlarından Hatice Yaşar, Ankara'da gözaltına alındı. Yaşar, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle yetkili 3 nolu mahkeme tarafından sorgulandıktan sonra tutuklandı.

Talabaninin eski danışmanı tutuklandı
08 Mayıs 2013 Çarşamba 19:51 tarihinde eklendi.

 

Ala Rızgari'nin, 12 Eylül 1980 öncesinde yazı işleri müdürlüğünü de yapan Hatice Yaşar, uzun yıllardır Irak'ta hayatını sürdürüyordu. Siyasi faaliyetlerine devam etmek üzere Türkiye'ye geldiği öğrenilen Yaşar, Ankara'da gözaltına alındı.
 
Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle yetkili İstanbul 3 Nolu Mahkeme tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Hatice Yaşar'la birlikte, yaklaşık 40 kişi hakkında da yakalama kararı olduğu ifade ediliyor. Yaşar hakkındaki suçlama 'silahlı örgüt üyesi olmak.' Hatice Yaşar'ın da yer aldığı dosyada, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Zübeyr Aydar, Remzi Kartal ve Osman Öcalan gibi isimler de bulunuyor. 
 
Ankara TMK 10. maddesiyle yetkili 3 nolu mahkemenin sorguladığı Yaşar, tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Yaşar'ın avukatı Levent Kanat, 5.10.2012 tarihinde 40-50 kişi kişi hakkında yakalama kararı verildiğini söyledi. Silahlı terör örgütü üyesi olma suçlaması yapıldığını ve hangi örgüt olduğunun belli olmadığını savunan Kanat, "Bir araya gelmesi mümkün olmayan bir sürü insanı doldurmuşlar. Murat Karayılan'dan Remzi Kartal'a, Mahmut Kılıç'a kadar bir sürü kişi var." dedi.
 
Yaşar'ın yol yakalaması bulunduğunu ifade eden Kanat, Ankara'daki mahkeme tarafından tutuklandığını söyledi. Kanat, bunun bir yol tutuklaması olduğuna dikkat çekti.

DHA