"Tedbirler tam zamanında geldi"

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, birkaç hafta önce başbakanlığa getirdiği Mario Monti ve kabinesinin hazırladığı, ''İtalya'yı kurtarma kararnamesi'' adı verilen tasarruf tedbirlerinin, felaketi önlemek adına doğru zamanda geldiğini söyledi.

Tedbirler tam zamanında geldi
06 Aralık 2011 Salı 20:24 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanı Napolitano, ülkenin kuzeyinde yer alan Mantova kentine yaptığı ziyarette, bazı reformların ve önlemlerin çok geç gelmesinin tatminsizlik, endişe gibi büyük etkisi olabileceğini belirterek, "Açıkçası, felaketi önlemek adına tedbirlerin tam zamanında geldiğini söylemeliyiz" dedi. 
    
Önlemler konusunda adalet ve fedakarlık duygusuyla hareket etmeleri gerektiğine dikkati çeken İtalyan cumhurbaşkanı, "Fedakarlıktan kastettiğim, savaşta bağımsızlık koruma anlamında değil. Ancak bugün yapacağımız fedakarlıklar, gençlerimizin geleceğini, ülkemizin geleceğini korumak için yapılacak" diye konuştu. 
    
Napolitano'nun, "İtalya'yı kurtarma kararnamesi"ni imzaladığı gün içinde basına yansırken, 20 milyarı bütçe önlemleri, 10 milyarı da ekonomik büyüme önlemleri olmak üzere 30 milyar avro tutarındaki tasarruf paketi, yarından itibaren Temsilciler Meclisi Bütçe Komisyonunda görüşülecek. 
    
Kararnamenin, cuma gününe kadar komisyonda ele alınması, haftasonu da mecliste oylamaya sunulması bekleniyor. Yeni ekonomik tedbirleri içeren kararnamenin yasalaşması için 60 gün içinde parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi ve üst kanadı Cumhuriyet Senatosunda onaylanması gerekiyor.