Tiyatrolu anne-baba eğitimi

Ankara Sincan Belediyesi, geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu ilgi gören “Yaşamdan Maskeler Uygulamalı Tiyatro ile Anne Baba Eğitimi” programını bu yıl da sürdürüyor.

Tiyatrolu anne-baba eğitimi
03 Nisan 2013 Çarşamba 12:31 tarihinde eklendi.

 

Hazırlanan programda, anne, baba ve çocuk ilişkisine farklı bir pencereden bakılıyor. Tiyatro senaryosunun psikolojik danışmanlar tarafından geliştirilip sahneye uyarlandığı uygulama ile ailelere direkt bilgi vermek yerine tiyatro ile uygulamalı olarak farkındalık kazanmak amaçlanıyor.
 
UYGULAMALI DRAMA
 
Drama yöntemi ile anne, baba ve çocuk iletişimine farklı bir yönden bakarak aile içinde yaşanan sorunlara bir nevi ayna tutuluyor.  Veliler sorunların merkezine çekilerek konu ile ilgili çözüm üretmeleri sağlanıyor. Uygulamalı drama da bu alanda uzman olan psikolojik danışman ve rehber öğretmenler görev alıyor. İnteraktif olarak sahnelenen oyunda katılımcılar da konuya dahil edilerek doğru ve yanlış hakkında bilinçlendiriliyor. 
 
 Yaşamdan Maskeler Uygulamalı Drama ile Aile Eğitimleri; hafta sonu ise pazar saat: 14.30 – 16.00 arasında Lale Konferans Salonu’nda düzenlenmeye devam ediyor.

CİHAN