• CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu CHP'nin 38. Olağan Kurultayı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kurultayda genel başkanlık seçimi için yeterli imzayı toplayan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel aday oldu.

    CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu
  • Kredi kartı gitti IBAN geldi! Alışverişte yeni dönem başladı Alışverişte yeni bir dönem başladı. Geçmişte nakit olarak yapılan market, manav alışverişleri kredi kartının hemen herkes tarafından kullanılması ile birlikte yaygınlaşmıştı. Ancak kredi kartı dönemi de artık kapanıyor.

    Kredi kartı gitti IBAN geldi! Alışverişte yeni dönem başladı
  • Maydanoz Suyu İçmenin Faydaları Saymakla Bitmiyor! Maydanoz suyu içmek, maydanozda bulunan besinler ve bileşikler nedeniyle çeşitli potansiyel sağlık yararları sağlayabilir. İşte maydanoz suyu tüketimiyle ilişkili faydalardan bazıları:

    Maydanoz Suyu İçmenin Faydaları Saymakla Bitmiyor!
  • Emekliye enflasyonun üzerinde büyük zam geliyor! İkramiyeler de artacak Emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Emekli maaşına büyük zam geliyor. Memur zamlarından sonra gözler SSK, Bağ-Kur emeklisinin aylıklarına çevrildi. Çalışmaya göre emekliler enflasyonun üstünde zam alacak. Prim-aylık dengesizliği giderilecek, ikramiye artacak.

    Emekliye enflasyonun üzerinde büyük zam geliyor! İkramiyeler de artacak
  • Fazla kiloların gizli nedenlerine dikkat Düzenli ve sağlıklı beslenmeye rağmen kilo veremiyor ve hatta kilo almaya devam ediyorsanız, sebebi bu problemler olabilir. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.

    Fazla kiloların gizli nedenlerine dikkat
  • Ev sahibi olan milyonları ilgilendiriyor! Yüzde yüz arttı Ev sahiplerini ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Evi olan yüz binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Türkiye’de konut fiyatlarının yıllık bazda artışının yüzde 100’ün üzerinde seyretmeye devam etmesi, akıllara Değerli Konut Vergisi’ni de getiriyor. Piyasada evlerin değeri 10 milyon liralarla ölçülürken, ev sahipleri verginin tahakkuk edip etmeyeceğini merak ediyor. Konutun vergi ‘değeri’ piyasaya göre değil taşınmazın rayiç değerine göre belirleniyor. Eviniz bu vergiye tabi mi, ne zaman ödeniyor,

    Ev sahibi olan milyonları ilgilendiriyor! Yüzde yüz arttı
  • Sağlıklı kemikler için ne tüketmeli ? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

    Sağlıklı kemikler için ne tüketmeli ?
  • Destek ödemelerine büyük zam! Kalem kalem açıklandı, işte yeni rakamlar En düşük memur maaşı 22 bin lirayı, ortalama maaş da 25 bin lirayı aşarken ilave zam tutarı ek bordro olarak yansıyacak. Tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak. Memur maaşlarına yapılan artış pek çok ödeme kaleminde de artış sağlayacak. Memur zammıu sosyal destek ödemelerine de yansıyacak.

    Destek ödemelerine büyük zam! Kalem kalem açıklandı, işte yeni rakamlar
  • Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 8.50'den yüzde 15'e yükseltti. Faiz artırımı yönündeki en son karar ise Mart 2021'de verilmişti.

    Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  • Yurt dışından telefon kullanım harcı 20 bin TL oldu Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarı yüzde 50 artırıldı

    Yurt dışından telefon kullanım harcı 20 bin TL oldu
  • Bu vitaminin eksikliği sinir sistemini etkiliyor Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahı Op.Dr.İsmail Bozkurt konu hakkında önemli bilgiler verdi.

    Bu vitaminin eksikliği sinir sistemini etkiliyor
  • Doğal gaz faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi! Oran verildi, yüzde 30 Doğal gaz faturasıyla ilgili flaş detaylar ortaya çıktı. Doğal gaz faturasını düşürüyor. Doğal gaz faturasında yüzde 30 tasarruf sağlıyor. Kış aylarında hanelerin ısı kontrol merkezi olan kombiler, aylarca aralıksız çalışıyor. Metal yorgunluğu, su kaçağı, toz etkisi, elektrik kaçağı. Küçük bir arıza veya performans kaybı doğalgaz tüketimini artırıp bütçenize ekstra yükler getireceği gibi kombinin kullanım ömrünü de kısaltır. Bu nedenle periyodik bakımı ve rutin kontrolleri göz ardı etmeyin.

    Doğal gaz faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi! Oran verildi, yüzde 30
  • Evi olmayana ucuz konut! Proje detayları netleşiyor, işte şartlar ve ödeme koşulları... Ucuz konut müjdesi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesine olanak sağlayacak projede yüzde 10 peşinat ile kira öder gibi konut almak mümkün olacak. Hiç evi olmayan vatandaşa; 20 yıl vadeli ve uygun konutlar taksitlerle satışa sunulacak. İşte dev projenin detayları...

    Evi olmayana ucuz konut! Proje detayları netleşiyor, işte şartlar ve ödeme koşulları...
  • Asgari ücret zammı sonra flaş artış, tüm çalışanları ilgilendiriyor Asgari ücret zammı sonrası pek çok ödeme artış oldu. şsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS), BAĞ – KUR, isteğe bağlı sigorta, askerlik – doğum ve yurt dışı borçlanması primlerinde ödeme turarları değişti. İşsizlik maaşı tavan ödemesi arttı. Temmuz itibarı ile 5.176,80 TL olarak ödenecek.

    Asgari ücret zammı sonra flaş artış, tüm çalışanları ilgilendiriyor
  • Faiz indirimli kredi kararı! Resmen duyuruldu, 350 bin lira... Ticaret Bakanı Mehmet Muş sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Faiz indirimli esnaf kredilerinde limit bakanlığın girişimleriyle 350 bin liraya çıkarıldı.

    Faiz indirimli kredi kararı! Resmen duyuruldu, 350 bin lira...
  • Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın hayatını kaybetti! Dünyayı Kurtaran Adam, Köroğlu, Battal Gazi Destanı, Kara Murat filmleriyle hafızalara kazınan Yeşilçam'ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın, evinde rahatsızlanarak gece saatlerinde Beşiktaş Ulus’ta bulunan özel bir hastaneye getirildi. Usta sanatçının hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği

    Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın hayatını kaybetti!
  • Elektrik faturasını aylık 578 lira arttırıyor! Elektrik faturasını arttırıyor. Elektrik faturasına aylık 578 liralık yük bindiriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte klima ve vantilatör kullanımı başladı. Serinlemek için bu cihazları kullanan vatandaşlar ise yüksek fatura sebebiyle sıkıntı çekebiliyor. Uzmanlar tarafından klima ve vantilatörün faturaya bindireceği yük hesaplandı. Buna göre, 8 bin BTU kapasiteli bir klima, 12 saat açık kaldığında ayda 266 kilovatsaat yani 578 liralık enerji harcıyor. Cihaz kapasitesi 18 bin BTU’ya çıkarsa, sade

    Elektrik faturasını aylık 578 lira arttırıyor!
  • Maaş zammı ile ilgili flaş açıklama! Üç ayda bir enflasyon farkı... Temmuz zammı şimdiden milyonlarca çalışanın gündeminde. Maaş zamları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Enflasyon zammının aylık ya da 3 aylık olarak yapılması gerektiği vurgulandı.

    Maaş zammı ile ilgili flaş açıklama! Üç ayda bir enflasyon farkı...
  • Emekliye promosyon müjdesi! 3000 lira... Banka banka açıklandı Emeklilere banka promosyonu fırsatı sürüyor. Taban promosyon tutarı maaşı bin 500 liranın altında olanlarda 500, bin 500 ile 2 bin 500 lira arasında olanlarda 625, 2 bin 500 liranın üzerinde olanlarda ise 750 lira olarak uygulanırken, özel bankaların kampanyalarıyla tutar yükseliyor.

    Emekliye promosyon müjdesi! 3000 lira... Banka banka açıklandı
  • SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! Son dakika aylık ve maaş açıklaması! SGK'dan gelir ve aylıklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. 5 yıl içinde başvurmayanın hakkı yanıyor. Başvurmayana gelir ve aylık bağlanmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) iş kazası, meslek hastalığı, vazife malullüğü ve ölüm hallerinde bağlanması gereken gelir ve aylıkların yazılı olarak talep edilmesi gerekir.

    SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! Son dakika aylık ve maaş açıklaması!