"Türk gökdelenleri, şimdi yolsuzlukla ilişkilendiriliyor"

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk soruşturmalarıyla alakalı olarak Amerikan CNN televizyonunda yayınlanan haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrat ve reformcu imajının lekelendiği ileri sürüldü.

Türk gökdelenleri, şimdi yolsuzlukla ilişkilendiriliyor
23 Ocak 2014 Perşembe 20:29 tarihinde eklendi.

Türk lirasının son günlerde rekor değer kaybına dikkat çekilen haberde Erdoğan’ın övündüğü “istikrarlı ekonominin göstergesi” olan İstanbul gökdelenlerine dikkat çekildi. Ancak ekonomik istikrarın göstergesi olarak görülen bu gökdelenlerin şimdilerde Türkiye’deki yolsuzluk skandalı ile ilişkilendirildiği belirtildi.

Bir dönem Müslüman, muhafazakâr bir siyasetçi ve Türk modern tarihinin en demokratik liderlerinden biri kabul edilen Erdoğan’ın imajının lekelediği savunulan haberde Başbakan’ın Gezi olaylarındaki tavrına dikkat çekildi.

ERDOĞAN, “KAHRAMAN POLİSLERİ” 6 AY SONRA DARBECİ İLAN ETTİ

Haberde Gezi Parkı olaylarında 5 göstericinin öldüğü ve Erdoğan’ın da polisi kahraman ilan ettiğine dikkat çekilerek, 6 ay sonra Başbakan’ın farklı bir söylemle konuştuğu belirtildi. Bunun sebebinin de “polisin yolsuzluk soruşturması çerçevesinde hükümete yakın onlarca kişiyi gözaltına alması” olduğu vurgulandı. Haberde, “Erdoğan, yolsuzluk soruşturmasını darbe girişimi olarak adlandırarak, soruşturmayla ilişkilendirilen binlerce polis ve savcıyı görevden aldı.” ifadelerine yer verildi.

Haberde, CNN’e konuşan yazar Mustafa Akyol’un “Türkiye’de siyasi kriz var. Aynı zamanda toplumsal bir kriz de var. Ben Türk toplumunu hiç bu kadar kutuplaşmış, gergin ve paranoyak görmedim.” ifadelerine de yer verildi.

ERTUĞRUL GÜNAY: TÜRKİYE ORTADOĞU DİKTATÖRLÜĞÜNE DÖNÜŞÜR

AK Parti’den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile röportaj yapan CNN muhabiri Ivan Watson, Günay’ın “hükümetin desteklediği inşaat projelerindeki fikir ayrılığı dolayısıyla” Erdoğan ile yollarını ayırdığını söyledi. Haberde Günay’ın, “Eğer Başbakan bu iktidarı paylaşmama tavrında devam ederse, partinin çoğunluğu ve meclisteki çoğunluk bunu desteklerse, Türkiye bir Ortadoğu diktatörlüğüne dönüşür.” sözleri aktarıldı.

CNN, Erdoğan’ın ise eleştirilere “halkın oyuyla seçilmiş bir lider olduğu” mesajıyla cevap verdiğini belirtti. Haberde ayrıca yerel seçimlerin Erdoğan için önemli bir test olacağı kaydedildi.


CİHAN